Denizli ve ilçeleri haber sitesi
2023-08-30 23:17:39

İKİ TÜRLÜ CHP'Lİ VAR

Erol UÇKAN

erol@yuzhaber.com 30 Ağustos 2023, 23:17

CHP’yi anlamak atomu parçalamak gibi bir şey..!
İşte sırf bu yüzden 60 yıldır iktidar yolu açılmıyor kendisine.

İki türlü CHP’li görüyor ve okuyorum,
Bir kesim var ki tanıdıkça sandığa koşası geliyor, bir kesim var ki sandık başında asla diyesi geliyor. Yani iyisi var kötüsü var. 
Tazesi var, çürüğü var. 
Özgürlükçü olanı var, Kafatasçı olanı var. 
Partimiz diyeni var, ben diyeni var.
Yani kendiyle kavga haline tutuşan bir muhalefet var. 
Kıskançlık var. Haset var. Kin var. Birbirinden nefret eden, birbirine söven bunu da kendine özgürlük olarak addeden bir örgüt var. 

Bir süreden beri CHP ilçe kongrelerini takip ediyorum. Bu denli sert sözlerin yaşandığı kongreler görmedim. Kendi Genel Başkanına hakaretler edecek kadar nezaketten uzak partililer gördüm. Kendisini milletvekili listelerinde görmeyip çılgınca sağa sola savuran, hakaret eden, aşağılayan, küçük düşüren partililer oldu. Milletvekili Şeref Arpacı’ya bu kadar yüklenmenin, ‘Sen olmasaydın ben olacaktım.’ demenin ne kadar düstursuz tarafı varsa şahit oldum kongrelerde. 

Yine Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca’ya, hakarete varacak kadar söylemde ve saygısızlıkta bulunan parti yöneticilerini dinledim, şaşkınlık içinde.
Elbette kimse kimseyi sevmek zorunda değildir. Ancak bu saygısızlığı ifade özgürlüğü kisvesi altında yapmak hiç ama hiç ahlaki de değil, doğru da değildir. Eleştirinin her türlüsünü anlayabilirim lakin kişinin kişilik haklarına ve onuruna laf edilmesini asla tasvip etmiyorum. 
Örgütten bazı isimlerin kendi Genel Başkanına, Başkan Yardımcılarına, milletvekillerine öyle parmak sallamasına anlam veremiyorum. Bana çok garip geliyor. Liderine bu denli saygısızca davranan kişinin, istifa etmesi hiç mi gelmiyor aklına? 


En son Pamukkale İlçe Kongresi’ne misafir olmuş, delegelerin önergesiyle divan başkanlığına geçmiş ve divanı yönetmiş CHP Grup Başkan Vekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’a yapılan saygısızlık bardağı taşıran son damla olmuştur. Kendini bilmez birkaç kişinin sistematik saldırısına uğrayan Grup Başkan Vekilinin sözleri kesilmiş, yuhalanmış ve sahneden indirilmek istenmiştir. Birkaç kişinin müdahalesiyle olay büyümeden durdurulmuş ancak o günden bu yana yaşananlar, hafızalardaki tazeliğini hala koruyor.

‘Böyle bir ortamda yerel seçimleri kazanmayı nasıl planlıyorsunuz? Hangi nezaketle, hangi saygıyla, hangi gelenekle… 
CHP örgütünde, kendisini CHP’den üstün gören bir anlayış kangren halini aldı. Bu kangreni ya söküp atacak ya da hedeflediği yerel seçimleri bu kişiler yüzünden kaybedecek. 
Son olarak şunu ifade etmek isterim ki, söz konusu menfaat ve çıkarlar ne yazık ki bu partide kendi yetiştirdiği evlatlarını linç ettirebiliyor. 
Beyler; yanlış yoldasınız. Bu yol, yol değildir. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.