Denizli ve ilçeleri haber sitesi
2023-09-20 10:07:59

BOĞA, DEVE, PEHLİVAN!

Erol UÇKAN

erol@yuzhaber.com 20 Eylül 2023, 10:07

Bir süreden beri Denizli’de yoktu…

İstanbul’da öğlen yemeği, İzmir’de akşam,

Bodrum’da yaşam, Alaçatı’da akşam,

Her sabah, Her akşam…

Buralar parayı har vurup harman savurduğu,

Mal ve mülk edindiği yerler…

Duyduk gelmiş ayağının tozuyla Denizli’ye…

Buralar ise alın teriyle çalışıp kasayı doldurduğu yerler…

Onun döktüğü teri

Güreştirdiği develer,

Güreştirdiği pehlivanlar,

Güreştirdiği boğalar bile dökemez.

Öyle kolay mı?

Sıradan bir danışmanın Çamlık’ın ortasında 20 milyonluk arsa alması. Restoranlar, Lüks araçlar, Evler, Rezidanslarlar vs. vs…

Elbette kolay değil.

Denizli’ye 2006’da geldiği yıllarda çorba parası kadar kazandığı dergi paralarıyla geçimini sağlayan Çağrı Sebzeci, Osman Zolan ile şöhreti yakalamış, BELTAŞ ile büyümüştür. Bu muhteşem başarı hikayesinin en yakın şahitlerinden biri de şüphesiz Mehmet Teke’dir. Ama sorsanız, tek kelime etmez.

Sebzeci şu beş yılda kaç deve, kaç pehlivan, kaç boğa güreştirdi sayısını ben bile bilmiyorum. Pehlivanlar, büyükşehirde güreşip, Pamukkale’ye gitti, Pamukkale’de güreşip Merkezefendi’ye gitti. Deyim yerindeyse pehlivanlara nefes aldırmadı.

Vaat edilen projeler dura kalsın, ölü toprağı üzerine serilmiş belediye meclisleri dahi 5 yıllık kış uykusundan uyanamadı.

2019 yılında 258 dev proje sözünü veren Başkan Zolan’ın bütçeyi dev projeler yerine güreş, konser, festival gibi yerlere aktarmasını doğru bulmuyorum. Denizli Osman Zolan’dan verdiği sözleri tutmasını beklerken, Zolan Denizli halkıyla dalga geçer gibi boğayı, deveyi, pehlivanları güreştirmekle meşgul oldu.

Sayın Zolan’a sormak istiyorum.

Denizli’nin servetini konuştuğu danışmanına ne kadar maaş veriyorsun?

Sürekli ama sürekli organizasyonların yapıldığı ve hepsinin tek elden yönetildiği bir şirkete milyonları aktarmanın gayesi nedir?

Danışmanınızın bu önlenemez yükselişi hiç mi dikkatinizi çekmedi?

Elbette sizin de dikkatinizden kaçmadığını biliyoruz.

Şimdi, sanki ilk kez geliyorlarmış gibi 24 Eylül’de Denizli’ye 500 pehlivan getirecekler. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu dev organizasyon için yine milyonlar harcayacak. Bu paralar halkın cebinden çıkan paralar. Öyle kolay harcamayın her bir kuruşunu. Gün gelir hesabını veremezsiniz.

Bu da böyle biline…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.