banner249

İş hayatında beslenmeye dikkat

İş saatinde düzenli beslenmeye dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceren Döğerli Kantar, mesai saatleri içersinde de sağlıklı beslenmek için rahatlıkla uygulanabilecek püf noktalarını anlattı. 

İş hayatında beslenmeye dikkat
banner240

Uzun süren mesai saatleri ve yoğun geçen çalışma temposunun ofiste düzenli beslenmeyi zorlaştığını belirten Ceren Döğerli Kantar, dengeli ve sağlıklı beslenme ile ofiste konsantrasyonun artacağı ve verimli çalışmaya olanak sağlanacağını belirtti.

Ceren Döğerli Kantar şunları söyledi; “Sadece ana öğünlerden oluşan bir beslenme yerine ara öğünlerinde ilave edildiği ve 3-4 saati geçmeden yapılan beslenme şekli ile ve doğru besinleri tüketerek dengeli beslenmek mümkün. Ara öğünlerde tüketeceğiniz fındık, ceviz, badem süt ,ayran ile kuru meyveler veya galeta peynir gibi ya da meyve-leblebi ikilisi uzun süre tok kalmayı sağlar, aynı zamanda kan şekerini dengeler. Ana öğünlerin en önemlisinin kahvaltıdır. Kahvaltı ile güne başlamak ve bu öğünde proteine yer vermek uzun süre tok kalmayı sağlar.

Poğaça, simit, börek tüketimi yerine tam buğday ekmeği, peynir, yumurta, mevsim yeşillikleri ile hazırlayacağınız kahvaltı güne aktif başlamanızda en büyük etken. Öğlen öğünlerinde ise çorba tüketimi ile açlık bastırılmalı ve ardından kızartma besinler yerine ızgara-haşlama veya fırında et, tavuk, balık, hindi, az yağ ile pmiş zeytinyağlılar tercih edilmeli, yanında ise yoğurt-ayran ile öğün tamamlanmalıdır. Bol salatanın posa içeriğinin yüksek olması nedeniyle uzun süre tok tutacağından öğünlere mutlaka eklenmesi gereklidir.

Kafeinin uyarıcı etkisinden dolayı ofiste fazla miktarda tüketilen çay kahve vücutta su tutulmasını artırıyor. Böylece içilen su miktarı azalıyor.

Kafeinin fazla tüketimi ise uyarıcı etkisinin tam tersine yorgunluk, uyku hali, konsantrasyon düşmesine sebep oluyor . Bu yüzden toplam çay-kahve tüketiminin günde ortalama 6 fincanı geçmemesi ve günde en az 2,5 litre su içilmesi gereklidir. Son olarak beslenmenin ve sıvı tüketiminin yanında çalışma yoğunluğunuza hareket ekleyerek enerjinizi arttırmayı unutmayın. Masa başında 8-10 dakika sürecek şeklide sırt, kol egzersizleri yaparak kan dolaşımınızı hızlandırın.

Temiz hava almaya çıkın.Asansör yerine merdiven tercih edin. Öğle yemeğinizin ardından kısa da olsa yürüyüş yapmaya çalışın, eve giderken aracınızı uzağa park edip veya vesaitlerden daha erken inip yürüme yolunuzu uzatabilirsiniz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER