banner249

Gazilik unvanı için 21 yıl uğraşan adam hayatını kaybetti!

Afyonkarahisar'da yaşayan ve askerlik görevini yaparken 1984 yılında teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan; 21 yıl boyunca da gazilik unvanı alabilmek için mücadele veren Lokman Kurt, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Gazilik unvanı için 21 yıl uğraşan adam hayatını kaybetti!
banner240

Afyonkarahisar'da yaşayan 58 yaşındaki Lokman Kurt 1984 yılında Hakkari’de askerlik görevini yaptığı esnada askeri malzeme bıraktığı karakoldan konvoy halinde dönerken PKK’lı teröristlerce pusuya düşürülerek yaralandı. Lokman Kurt, 21 yıl boyunca uğraşmasının ardından ardından 2015 yılında gazilik unvanı aldı. Gazilik unvanının ardından Devlet Övünç Madalyası için de başvuruda bulunan Kurt’a geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen Devlet Övünç Madalyası Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek tarafından verildi.

Vefat eden gazi bir ay önce korona virüse yakalandı
Bir dönem Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Belediye Meclis Üyeliği de yapan Kurt’un geçtiğimiz bir ay önce korona virüse (Covit-19) yakalandı. Kurt tedavisinin ardından hastaneden taburcu edilirken yaklaşık 10 günden bu yana evinde olduğu ve önceki gün ateşlenmesi üzerine tekrar hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Bir kez daha tedavi altına alınan Kurt’un böbreği başta olmak üzere bir çok organının iflas etmesi üzerine dün çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybettiği öğrenildi.

Gazinin cenazesi askerlerin omuzlarında sonsuzluğa uğurlandı
Kurt için Paşa Caminde askeri cenaze töreni düzenledi. Törene Afyonkarahisar Vali Vekili Mehmet Boztepe, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Halit Gülten, İl Genel Meclis Başkanı Çoban, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, milletvekililer ve askeri erkan katıldı. Kurt’un Türk bayrağına sarılı tabutu kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Kurt’un cenazesinin Kocatepe Asli Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığında toprağa verildiği öğrenildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER