SEZEN AKSU

Sezen Aksu’nun şarkı sözleri nedeniyle gündeme geldiği bir haftayı ülke olarak geride bıraktık. Yediden yetmişe milyonlarca insanın duygularına tercüman olan ünlü sanatçı, bu kez şarkı sözleri yüzünden linç edildi. Öyle ki evinin önüne kadar gidip protesto edenler bile oldu. 

Hafta boyunca Sezenle yatıp Sezenle uyandık. Sosyal medyada yüceltenler gibi yerin dibine sokanlar da oldu. Çabuk unutan bir toplam olarak hafızaları şöyle bir zorladığımızda Sezen Aksu’nun şarkı sözlerinin yaşanmış birçok olayın yanında çok masum kaldığını görüyoruz.  

Sezen Aksu’nun şarkı sözlerini tasvip etmediğim bir tarafa dursun, muhafazakar kesimin söz konusu benzer olaylarda neden sessiz kaldığını anlayamıyorum. Oysa belli zamanlarda neredeyse Allah’a şirk koşan siyasiler oldu. Mesela neden hiç protesto edilmedi. Yada hiç kınanmadı. 

Bakın geçmişte kim, nerede, ne söyledi?
Ak Parti Dış İlişkiler Sorumlusu Egemen Bağış, ‘Her Cuma bir ayet sallıyorum. Kuran’da bir tane ayet buluyorum, Bakara yada Makara fark etmiyor’

Ak Parti Bursa eski Milletvekili Hüseyin Şahin, ‘Bence Cumhurbaşkanına dokunmak ibadettir’

Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Aslan, ‘Cumhurbaşkanı Allah’ın bütün vasıflarını toplamış bir liderdir’

Ak Partili yine başka bir milletvekili Tolga Ağar, ‘Cumhurbaşkanı bize Allah gibi geliyor’ 

Ak Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, ‘Eğer son peygamber Hz. Muhammed olmasaydı, ondan sonra peygamber gelecek olsaydı, o kişi Recep Tayyip Erdoğan olurdu’

Bu kişiler bu sözleri söylediğinde hiçbiri linç edilmedi. Şimdi Sezen Aksu’ya kızanlara soruyorum, ‘Samimiyet bunun neresinde? 
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.