banner249

Depresyon aile parçalıyor!

Yüz Haber Tv’ de Sağlık Olsun programının bu haftaki konuğu Psikiyatri Uzmanı Dr. Hüsnü Menteşeoğlu oldu.

Depresyon aile parçalıyor!
banner240
Menteşeoğlu, depresyon hastalığını ve bu hastalığı tetikleyen faktörlerin başında parçalanan aile yapılarının olduğuna dikkat çekti. Yüz Haber Tv’ de Zehra Tutar’ın hazırlayıp sunduğu Sağlık Olsun programının bu haftaki konuğu Dr. Hüsnü Menteşoğlu oldu. 

Menteşeoğlu, depresyon tanı ve tedavisi ile ilgili şu bilgilere yer verdi: “Türkiye’de ve dünyada depresyon giderek artmaktadır.Depresyon günümüzün en önemli hastalığı olmakla birlikte depresyonu en tetikleyici faktör bozulan aile yapılarıdır.

Bireylerin boşanması ve çekirdek aile olması ve daha sonra da giderek yalnızlaşmaları depresyona sebep oluyor. Ekonomik düzeyi yüksek olan ülkelerde intihar oranları daha fazla oluyor.Bunun sebebinin yapılan araştırmalar sonucunda güneş ışınlarının azlığından kaynaklandığı tespit edilmiştir.Beyinde bulunan Melatonin isminde bir hormon güneş ışığıyla bağlantılı olarak çalışıyor ve güneş ışığı az geldiğinde bu hormon düzgün çalışmıyor.” 

DEPRESYON GÜNÜMÜZÜN AĞIR HASTALIĞI 
Depresyon Türkiye ve tüm dünyayı ilgilendiren ağır bir hastalık olduğunu ifade eden Menteşeoğlu,“Depresyon ileri safhada intihar riski oluşturabilir.Depresyondaki kişi kendisine özsaygısını kaybeder.

Kendisine verdiği değer azalır ve yapmadığı şeyler için kendini suçlar.Depresyon belirtileri görüldüğünde mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır.Görmezden gelindiği takdirde kişiyi kendine ve çevresine karşı olumsuz etkiler” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER