banner249

Vatandaş Hayvan Pazarında Fiyat pahalılığından yakınıyor

Küçükbaş kurbanlık hayvan fiyatları geçen seneye oranla artış gösterdi.

Vatandaş Hayvan Pazarında Fiyat pahalılığından yakınıyor
banner240

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Hayvan pazarında hareketlilik artarken, vatandaşlar kurban fiyatlarının yüksekliğinden yakındı. Geçen yıl 400 ile 600 lira arasında satılan küçükbaş kurbanlıklar, bu sene artış göstererek, 550 ile 850 TL satışa sunuluyor. Yem fiyatlarının yüksek olması sebebiyle kurbanlık hayvan fiyatlarının artış gösterdiğini vurgulayan hayvan üreticileri, müşteriyle yapılan pazarlık sonrası kar oranlarının düştüğünü ifade ettiler.

Kurbanlık almak için hayvan pazarına gelen vatandaşlardan Halil Öksüz, fiyatların çok pahalı olduğunu ifade etti. Geçen sene fiyatların daha ucuz olduğunu aktaran Öksüz, “Bu seneki küçükbaş kurban fiyatları geçen seneye oranla pahalı. Pazarlık yapan yok. 'Bu kurban 600 lira diyor' bırakıyor öyle. 'Pazarlık yapalım' diyoruz yanaşmıyorlar.

Pazarlıksız kurban almak mı olurmuş? Fiyatlar şuan çok pahalı, bayramın birinci gününe kadar fiyatların düşmesini bekleyeceğim. Belki fiyatlar düşer de o zaman alırız. Geçen sene kurbanlar daha ucuzdu. Bu sene ne olduysa iki katına çıkmış. İndirim istiyoruz. Alıcıda para yok. İndirim olmayınca alım gücü de düşüyor” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER