banner249

Sanki Gerçek !

Uşak Devlet Hastanesinde Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yetkileri, Uşak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ve UMKE ekiplerinin katılımıyla Hastane Afet Planı tatbikatı yapıldı.

Sanki Gerçek !
banner240

Hastanede gerçekleştirilen tatbikatta;  Kalp Damar Cerrahi Kliniği’nde bir hasta odasında, elektrik kontağı sonrası çıktığı varsayılan yangın sırasında yapılacak eylemler uygulamaya konuldu. Tatbikat sırasında, kırmızı kod uygulaması, yangından ve dumandan etkilenen hastalara acil yardım ve tahliyeleri, acil merkezde hastaların triajı ve tedavileri, yangının söndürülmesi, kriz masasının oluşturulması gerçekleştirildi. Tatbikat sonrası kriz masasında Hastane Afet Planı Başkanı Uzm. Dr.Abdurahman YILMAZ tarafından Genel sekreter Uzm.Dr.Yalçın ATLI ‘ya bilgi verildi.

Tatbikat sonrası, Hastane Afet Planı Başkanı Uzm. Dr.Abdurahman YILMAZ ve ekibi ile birlikte durum değerlendirmesi yapıldı. Uzm. Dr. Abdurahman YILMAZ, hastanede ve ülkede meydana gelebilecek olası deprem ve de yangın gibi afet risklerine hazırlıklı olunması amacıyla tatbikatı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Hastanemizde yapılan uygulamanın gördüğü en başarılı tatbikatlardan biri olduğunu ve sorunsuz olarak tamamladıklarını belirterek tatbikata katılan tüm ekipleri kutladı.

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr Yalçın ATLI hastanede yapılan tatbikatı yerinde izledi. Yetkililerden bilgi aldı. Tatbikat sonrası açıklama yapan Atlı; Hastanelerimizde olası yangın, deprem ve afet durumlarında hasta, yaralı ve personel tahliyesi ile kurtarma işlemlerinin nasıl yapılacağının denenmesi, tüm ekip ve personelin hareket kabiliyetlerinin ölçülmesi ile bilgi ve bilinçlerinin arttırılması ve hastanede afet planının test edilerek noksanlıkların giderilmesi amaçlanmıştır. Afetin nerede ne zaman ve ne ölçüde olacağı önceden bilinmeyen, can ve mal kayıplarıyla halkımızda derin ve unutulmaz yaralar açan doğal afetlere karşı toplum ve kurumsal olarak hazırlıklı olmak zorundayız. Dedi. Bu tür senaryoların sadece tatbikatlarda kalmasını temenni ederek katılımcılara teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER