banner249

OSB’nin başında bir kaymakam!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "OSB’nin başında Kaymakam olmaz. Siyasi çekişmelerle Söke’nin önünün kapatılıyor" dedi.

OSB’nin başında bir kaymakam!
banner240

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke ziyaretinde bir soru üzerine OSB ile ilgili net ve açık konuştu. "Biz OSB ile ilgili bir çalışma yapmıyoruz. Çünkü OSB’nin başında devlet var, kaymakam var” diyerek cevapladı. 


Söke OSB için 7 ayda yurt dışı gezisine gitmenin dışında bir şeyin yapılmadığını belirten Çerçioğlu; “OSB’lerde sanayiciler olmalı. OSB’nin başkanı bir sanayici olmalı. Buranın sorunlarını en iyi bilen sanayicilerdir. ASTİM OSB’ye, Ortaklar OSB’ye bakın hepsinin başında sanayiciler var. Çıkın, bakın diğer illere her birinin başında sanayiciler var. Bu işin herhangi bir şekilde siyasete dökülmemesi gerekiyor. 

Bu işin AKP’si, CHP’si olmaz. Kazanan Söke kaybediyor. Ancak bu tavırlar açık söylüyorum, Söke kaybediyor. İşi erbabına bırakmak lazım, bu işin erbabı da sanayicilerdir. Yerel seçimlerden hemen sonra OSB’lerin başkanları seçildi. Tabi ki ortam sıcaktı o zaman. Gereksiz bir çekişme içine girildi. 

Söke’nin kurutuluşlarından bir tanesi bu OSB’nin ayağa kalkmasıdır. Bugün Söke’nin, Aydın’ın, Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi istihdam, işsizlik. Söke OSB stratejik olarak çok önemli. Ben duydum arkadaşlar çok güzel yurt dışı gezilerine gitmiş. 

Yabancı ülkelerdeki OSB’lerde neler olduğuna bakmışlar. Sökeliler bu işte gelişme olmasını istiyorsa, gereğini yapmalıdırlar. Dönüp baksınlar 7 ayda ne yapmışlar. Bir yolu bile yapamadılar. Söke’ye yazık etmeyin, gelin OSB’nin başına bir sanayici geçirin. Tüm siyasi partilerin sanayici olan temsilcilerini de alın, ortak akılla bu OSB’yi ayağa kaldırın” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER