banner249

Öğrenciler Verem Hastalığını Öğrendi

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, aylık kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Veremle Savaş Haftası dolayısıyla ‘Verem Tedavi Edilebilir Bir Hastalıktır’ konulu konferans düzenledi. Konferansta lise ve dengi okulu öğrencilerine verem hastalığının belirtileri, tedavi yöntemleri ve hastalıkla ilgili istatistikî bilgiler verildi.

Öğrenciler Verem Hastalığını Öğrendi
banner240

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Veremle Savaş Haftası dolayısıyla düzenlenen ‘Verem Tedavi Edilebilir Bir Hastalıktır’ konulu konferans, Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Tuğba Göktalay tarafından verilen konferansta, verem hastalığının ne olduğu, nasıl bulaştığı ve tedavi yöntemi ile ilgili bilgiler verildi. Lise ve dengi okullarından öğrencilerin katıldığı konferansta Yrd. Doç. Dr. Tuğba Göktalay, verem hastalığının en çok akciğer olmak üzere lenf bezleri, böbrek, kemik ve beyini de tutabileceğini söyledi. 

Dünyada her yıl 9 milyon insanın bu hastalığa yakalandığını kaydeden Göktalay, her yıl 1,3 milyon insanın verem hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Yaklaşık 1 saat süren konferans sonunda Göktalay, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER