banner249

Makamı parka taşıdı!

Yatağan Belediyesi’nde 4. Dönem Belediye Başkanı seçilen Hasan Haşmet Işık, 17 yıldır yaz aylarında makamını Belediye hizmet binası önündeki parka taşıyarak halka açık hizmet veriyor.

Makamı parka taşıdı!
banner240

27 yıl Yatağan Belediyesinde görev yaptıktan sonra 1999 yılında Belediye Yazı İşleri Müdürü iken Belediye Başkanlığına aday oldu. Dönemin Belediye Başkanı kendisine rakip olduğu gerekçesi ile Işık’ı Ambar Memuru olarak görevlendirdi. 27 yıllık görev süresinin sonunda emekliliğe ayrılan Işık, 1999 yerel seçimlerinde aday adayı oldu. 


Önseçimde mevcut Belediye Başkanı Sadi Özcan ile girdiği önseçimi kazanan Haşmek Işık, seçimlerde de başarı göstererek Belediye Başkanı seçildi. 1999 yılından sonra girdiği üç seçimi de kazanan Işık, ilçesine 17 yıldır hizmet veriyor. 

44 YILDIR BELEDİYEDE 
1974 yılında Yatağan Belediyesinde göreve başlayan Haşmet Işık, kesintisiz 27 yıl görev yaptı. 1952 yılında doğan Işık, ömrünün üçte ikilik bölümünü Belediyede geçirdi. Belediye başkanlığı görevi süresince 2003, 2004 ve 2009 yıllarında yılın Muğla’daki bir yerel gazetenin düzenlediği ve halkın oyları ile üç defa yılın belediye başkanı seçildi. 2005 yılında da yerel.net tarafından yılın belediye başkanlığı ödülünü aldı. 

18 YIL GAZETECİLİK YAPTI 
Başarısındaki en büyük payın basın emekçisi olmasından kaynaklandığını belirterek Başkan Işık, “Belediye başkanı seçilmeden önce Yatağan’da yerel ve ulusal gazetelerin temsilciliğini yaptım. Görevim esnasında halkla iç içe olmayı hep ön planda tuttum. Belediyede göreve başladıktan sonra da gazetecilik mesleğini aksatmadan sürdürdüm. Halk ile iç içe olmayı ve halkın isteklerini yerinde tespit etmeyi şiar edindim. Basın sektöründe çalışmamın Belediye Başkanlığı döneminde büyük faydasını gördüm” dedi. 

MAKAMI HALKA GÖTÜRDÜ 
Alışılmışın dışında bir Belediye Başkanlığı yürüten Haşmet Işık, “1999 yılında Belediye Başkanı seçildikten sonra halka daha yakın olmak ve halkın görebileceği bir mekânda hizmet vermek için makamı Belediye hizmet binasının önündeki park içine taşıdım. Gelen vatandaşlarımızı kapalı mekân yerine açık alanda hizmet vermeyi tercih ettim. 1999 yılında başlayan bu geleneği 17 yıldır sürdürüyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER