banner249

Göçmenlerin yürek burkacak hikâyesi

Suriye’de ki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Bayır Bucak Türkmenleri, Aydın’da hem hayatta kalma mücadelesi veriyor hem de hayat hikâyeleri ile yürekleri burkuyor.

Göçmenlerin yürek burkacak hikâyesi
banner240


Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Aydın’ın Nazilli ilçesine gelen 10 Bayır Bucak Türkmen ailesi, Yeni Sanayi Bölgesinde boş araziye kurdukları baraka ve çadırda kalıyor. Hayat hikayeleri ile insanın içini burkan Türkmenlerden bazıları, terör örgütü IŞİD tarafından kurşunlandığını söyledi.

 

Karnına 5 kurşun isabet ettiğini söyleyen ve isminin saklı kalmasını isteyen bir Türkmen, kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi. Nazilli’de dilenerek yaşam mücadelesi vermeye çalıştıklarını ifade eden Türkmenler, çadır kamplarında Arapların saldırısına maruz kaldıkları için oraya geri dönmek istemediklerini belirtti.


“ÖLDÜRMEYEN ALLAH ÖLDÜRMÜYOR”
Suriye’de IŞİD militanlarının saldırısına uğradığını söyleyen isminin saklı kalmasını isteyen bir Türkmen, “IŞİD militanları gece bizim köyümüzü bastı. Kendisine geçmeyen tüm Türkmenleri ve köyümüzü taradılar. Bana da bize geçecek misin diye sordular. Bende siz şerefsizsinin dedim. Beni anında kurşunladılar. Vücuduma 5 kurşun isabet etti. Öldürmeyen Allah öldürmüyor fakat iki ayağımı da platin takıldı.

 

Bunlar Müslüman falan değil. Söyledikleri şeyler Kuran’da bile yer almıyor. Abdestsiz namaz kılıyorlar. Şükürler olsun ki Türkiye bizi kabul etti. Gaziantep’de çadır kamplarında kaldık. Fakat orada Araplar fazla olduğu için bize eziyet ediyorlardı. Bizde kaçtık. İstanbul’a gidiyorduk. Nazilli’yi görünce burayı sevdik. Burada çadır kurduk” dedi.

 

“BİZ KARDEŞİZ, YARDIM ELİNİZİ UZATIN”
Kimisinin kurdukları çadırlarda kimisinin de toprak zeminde yattığını söyleyen isminin saklı kalmasını isteyen Türkmen, “Bizler Suriye’nin Türkmenleriyiz. Burada çoluk çocuk perişan haldeyiz. Bizler sizin kardeşleriniz. Allah rızası için bize elinizi uzatın. 


Sizlerden iş, aş ve kiramızı ödeminizi istiyoruz” diye konuştu. Öte yandan afişe olmak istemediklerini belirten Türkmenler, Suriye’ye geri döndükten sonra öldürülebileceklerinden korktukları için isminin ve görüntülerinin yayınlanmasını istemediklerini söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER