banner249

Engelli köpek sıcak yuvaya kavuştu

ortaca'da yaşayan hayvan sever alman, hayvan dostları derneği (haydost) bakım ve rehabilitasyon merkezi'nde tedavi edilen engelli köpeği sahiplendi.

Engelli köpek sıcak yuvaya kavuştu
banner240
Alman Christine Portcheller, bir yıldır yaşadığı Muğla;nın Ortaca ilçesinde köpek sahiplenmek için Dalaman;ın Bülüşlü mevkisindeki HAYDOST Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi;ne gitti. Merkezi sık sık ziyaret eden Portcheller, yaralı olarak merkeze getirilen ve sol bacağı kesilen engelli bir köpeği sahiplendi.

Portcheller, merkezde gördüğü sakat ve yaralı hayvanlara çok üzüldüğünü, bu yüzden tercihini bir bacağı kesilmiş köpekten yana kullandığını söyledi. Sağlıklı hayvanların yaşamalarının daha kolay olduğunu, sakat ve yaralı hayvanların diğer hayvanlara göre daha zor şartlarda olduğunu belirten Portcheller, ;;Sahiplendiğim köpeğin bir bacağı yok. Ona çok iyi bakacağım ancak burada bunun gibi bir çok sakat ve yaralı hayvan var. İnsanların bu hayvanları sahiplenip sıcak bir yuva kazandırmalarını istiyorum;; dedi.

Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOST) Başkanı Türkan Dağdelen ise Portcheller;in daha önce de merkezde tedavi edilen iki engelli kediyi sahiplendiğini hatırlattı. Portcheller;in, merkezde sağlıklı hayvanlar dururken engelli hayvanı sahiplenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Dağdelen, hayvansever her vatandaşı engelli veya engelsiz sokak hayvanı sahiplenmeye davet etti.

Dağdelen, merkezde sahiplendirilen hayvanların kısırlaştırılıp, sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra hayvanseverlere verildiğini kaydetti. Portcheller, bakım merkezindeki kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra ;;Mini;; ismini verdiği köpeğiyle barınaktan ayrıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER