banner249

En vefalı proje!

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yaşayan 65 yaş üstü tüm yaşlıların sorunlarına çözüm getirebilmek için "Yaşlılarla El Ele Projesi" hayata geçirildi.

En vefalı proje!
banner240

Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Kaymakamlığı ve ilgili kamu kurumları ile hayırseverler ve vakıf yönetiminden oluşan Pamukkale Sosyal Yardımlaşma Mütevelli Heyeti, "Yaşlılarla El Ele Projesi"ni başlattı. Proje kapsamında Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Ali Yılmaz, Pamukkale Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Yahya Karaca, PASVAK Başkanı Kerim Çıralı, mütevelli heyeti üyesi muhtarlar ve hayırsever iş adamları, 4 ay sürecek projeyi Fesleğen Mahallesi’nden başlattı.


Kaymakam Beyru ve Başkan Gürlesin ile beraberindekiler, ilk olarak Mahmut Gül (75) ve eşi Havva Gül’ün (71) evini ziyaret etti. Gül çiftinin elini öpen protokol üyeleri, istek ve dileklerini dinledi. Yaşlılarına sahip çıkmayan bir toplumun geleceğine yön veremeyeceğini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, "Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi, tüm ihtiyaçlarının karşılanması, toplumsal yaşama aktif katılmalarının sağlanması, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip olarak kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevimizdir. 

Yaşlılarımıza her türlü imkanı sunabilmek ve onlara hayatlarının geri kalan kısmında rahat ve sıkıntısız bir yaşam sağlayabilmek için gayret göstermeliyiz. Yaşlılarına sahip çıkmayan bir toplum, geleceğine yön veremez" dedi. Proje kapsamında yaşlıları evlerinde ziyaret edeceklerini belirten Başkan Gürlesin, "Üç bin dolayında yaşlımızın derdiyle dertlenmek onların sorunlarına çözüm üretmek istiyoruz. Ne istekleri varsa, neyi talep ediyorlarsa, hangi kurumu ilgilendiriyorsa işbirliğiyle çözeceğiz. 

Yakında belediyemiz, ev bakımlarımızı yapamayan yaşlılarımızın ev temizlik hizmetlerini, kişisel bakımlarını yapamayan yaşlılarımızın kişisel bakımlarını yapacak. Diğer kurumlarımız da hastalık varsa, evde tedavi ya da hastaneye götürme işlerini yapacak. Psikologlarımız evlerinde yaşlılarımızın sorunlarını çözecek. Büyüklerimizin hayır duasını almak istiyoruz. Ben projeye katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER