banner249

Bu mesleğe rağbet var

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğünün birlikte gerçekleştireceği Anketörlük Eğitimi Sertifika Programı 31 Ağustos’ta Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde (CBÜSEM) başlıyor.

Bu mesleğe rağbet var
banner240

Program Manisa TÜİK Bölge Müdürlüğünün destekleri ile yürütülecektir. Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüklerinin Türkiye Genelinde 26 ildeki Anketörlük (Seviye 4) eğitimi talepleri kapsamında, Manisa’da yapılacak eğitimleri CBÜSEM gerçekleştirecek. 


Programın yürütülmesi ve katılımcıların seçimini İŞKUR İl Müdürlüğünde iki kurum tarafından birlikte gerçekleştirilecektir. Yaklaşık 38 katılımcının belirleneceği eğitimde her bir katılımcıya Manisa İŞKUR İl Müdürlüğü 20 TL günlük harcırah ödemesi yapacak, ayrıca kısa vadeli sigorta yapılacaktır. Eğitim yaklaşık 1 hafta sürecek, eğitime katılacak adayların önlisans/lisans mezunu ve 30 yaşını tamamlamamış olmaları şartı aranacak. 

Programın birinci ayağı olan eğitimler bittikten sonra, sertifika sınavlarına başvuracak adaylar, Mesleki Yeterlik Kurumu (MYK) şartlarını yerine getirdikten sonra MYK sertifikalarını alabileceklerdir. 

Eğitimin protokol imza töreninde konuşan CBÜ Rektörü Prof.Dr. A. Kemal ÇELEBİ “Mesleki eğitim programları gençlerin istihdamını kolaylaştırmada önemli katkılar sağlamaktadır.Bu amaçla gerçekleştirilen her projede Celal Bayar Üniversitesi üstüne düşeni yapmakta ve yapmaya gayret edecektir. Anketörlük Eğitim gibi projelerin artmasını diliyor, İŞKUR İl Müdürlüğüne ve katkılarından dolayı TÜİK Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi. 

İŞKUR İl Müdürü Salim EROĞLU “ İŞKUR olarak aktif istihdam politikalarının başarıyla yürütmekteyiz. Bu amaçla CBÜ işbirliği ve TÜİK katkısı ile Anketörlük Eğitimini başlattık. Nihai olarak gençlerimizin aktif yaşama katılımları kolaylaşmış olacaktır. Katılımcılara ayrıca zaruri ihtiyaçları karşılığında 20 TL günlük ödenecektir” açıklamasında bulundu. 

Protokolün imza töreni, İŞKUR İl Müdürü Salim EROĞLU’nun Rektör A. Kemal ÇELEBİ’ye Manisa İl İstihdam Fuarına katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER