banner249

99’luk çığ’a yüzde 100 destek

82. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda büyük ilgi gören söyleşi maratonunda bu kez, yaşayan en ünlü Sümerolog ve yazar Muazzez İlmiye Çığ İzmirlilerle buluştu.

99’luk çığ’a yüzde 100 destek
banner240

Büyük ilgi gören söyleşide, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet dönemine ilişkin anılarına yer veren 99 yaşındaki Çığ, gençlere “Cumhuriyete, laikliğe ve Atatürk devrimlerine sahip çıkın” mesajını verdi. Çığ ile tanışmak isteyen İzmirliler, uzun kuyruklar oluşturdu. 


İzmir Sanat’ın bahçesinde gerçekleştirilen “Özgür Mikrofon Söyleşileri”ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs ve vatandaşlar katıldı. ‘Cumhuriyetimiz’ konulu söyleşide Kurtuluş Savaşı’na ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık ettiği dönemleri anlatan Muazzez İlmiye Çığ, ülkeyle ilgili yaşadığı kaygıları dile getirerek, ‘Cumhuriyete, laikliğe ve Atatürk devrimlerine sahip çıkın’ mesajı verdi. 

Konuşmasında bugünlere nasıl gelindiğinin unutulduğuna dikkat çeken Çığ, “Atatürk’ü önderliğinde, askerlerimizin Türk milletinin kadınlı erkekli seferber olmasıyla Kurtuluş Savaşı kazanıldı. Savaştan sonra özellikle eğitim alanında gerçekleştirilen atılımlarla bugünlere geldik. Fransa 100 senede devrim yaparken biz 10 senede bütün devrimi yaptık. Çocuklarımıza, gençlerimize bugünlere nasıl geldiğimizi anlatmalıyız” diye konuştu. 

İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşinin sonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Muazzez İlmiye Çığ’a bir teşekkür plaketi sundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER