banner249

Develer Arena'ya sığmadı !

Ege’nin en önemli kış eğlenceleri arasında yer alan deve güreşi sezonu havaların soğuması ile birlikte başladı. Arenaya inene develer yaklaşık 8 ay aradan sonra yaptıkları güreşlerde ortalığı tozu dumana katarken, yılın ilk güreşinin yapıldığı Karpuzlu arenasında renkli görüntüler oluştu.

Develer Arena'ya sığmadı !
banner240
Alinda Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında Belediye Başkanı Tuğrul Ozan Başkanlığında bu yıl 2.’si gerçekleştirilen deve güreşlerine Aydın, Muğla, Denizli, İzmir, Çanakkale, Balıkesir illerinden yaklaşık 130 deve katıldı. Sabah saatlerinde başlayan güreşler akşama kadar devam ederken, yaklaşık bir yıl aradan sonra arenaya çıkan develer kıran kırana güreşti.

 Henüz tam kızgınlaşmadığı için rakibinden korkup kaçan develer ortalığı birbirine katarken, ezilme korkusu yaşayan vatandaşlar ise develerden daha çok korktu. Kupa müsabakalarının da yapıldığı güreşleri binlerce kişi izledi. Önemli bir Yörük geleneği olan deve güreşlerini devam ettirdiklerini ve ülkenin değişik yerlerinden yaklaşık 130 pehlivan devenin güreşlere katıldığını belirten Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, katılımcılara ve bu organizasyonu destek verenlere teşekkür etti.

"DEVELER ARENAYA SIĞMADI”

Oldukça renkli geçen güreşlere erkekler kadar bayanlar da ilgi gösterirken, develer yılın ilk güreşinde arenaya sığmadı. Birbirlerini bağlayan develeri ayırmak kolay olmazken, henüz tam kızgınlaşmadığı için rakibinden korkup kaçan develeri yakalamak da kolay olmadı. Güreşlerde urgancılar pehlivan develer kadar yoruldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER