banner249

Zeybekci ,o iddialara cevap verdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,Denizli’de  katıldığı Makine Sanayici İşadamları Derneği'nin tanıtım toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zeybekci ,o iddialara  cevap verdi
banner240

Makine Sanayici İşadamları Derneğinin (MAKSİAD) tanıtım toplantısı bir otelde gerçekleştirildi. Program MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı’nın konuşmasıyla başladı.

Ardından Vali Altıparmak ve Başkan Zolan birer konuşma yaptı.
Bakan Zeybekci, yaptığı konuşmada, kendi hükümetleri dönemlerinde verilen teşviklerinin sürekli arttığını söyleyerek, “Çok büyük yatırım yapmamız gerekiyor. Türkiye olarak inanılmaz bir güç sarf ederek, çok hızlı geçmeliyiz. Işık hızı ile ilerlemeliyiz. Bugün Türkiye’nin toplam ihracatın içindeki payı maalesef, yüzde 4’lerin altındadır. Peki bu yüzde 4’ündün altında olan, bize yakın olan veya hedeflediğimiz ülkeler kaç, bizden çok üstündedir” dedi.
 

“BENİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, şirketinin daha önce ilk binde yer aldığını, şimdi ise ilk 5 binde bile olmadığını belirterek, “Bende sizin gibi biriyim, benimde işim gücüm var, buraya gelirken soysuzun biri yazmış, ‘Yırtık donlu Nihat, e hırsızlık olmasaydı’ diye, biliyorum benim çocuklarımın üzerine bunu söyleyecekler. 2002 yılında benim şirketlerimin biri Türkiye’nin ilk binindeydi, 932’nciydi, şimdi 5 binde bile yok. Allah’a hamdolsun bu şehre hizmet etmek için bunları hepsini yaptım, ama yalnız bırakmayın arkadaşlar, bu şehre bu kadar hizmet destanları yazan birileri olarak sizden şehrinize sahip çıkmanızı istiyorum. Yana çekilmeyin, benim ne zorum var ya, benim başıma geleceğini biliyorum, bu soysuzlar benim çocuklarıma diyecekler ki, ‘Bunların babası zamanında belediye başkanıydı, bakandı gördün mü ondan bunlar’ deyip onlar masum çocuklar ya, hepimizin çocukları kadar da babalarının analarının ailelerinin işlerini devam ettirme hakları var” dedi.

Siyasete girmeden vergi rekortmeni olduğunu kaydeden Zeybekci, “Bir tütün amelesinin çocuğuydum, evet nerden geldiğim belli, ne şekilde olduğumda belli, 1993’de Küçüker tekstilde çalıştım. Denizli’nin en fazla kazanan profesyoneliydim. Daha sonra şirketimi kurdum. Şimdi geldiğimiz yer belli, hepsi açık. Açın bakın, Denizli Gelir İradesinin rakamlarına, 7-8 defa Denizli’de vergi rekortmeni oldum. Gerek şahsi, gerek şirketimle, şahsi vergi rekortmeni ne demek olduğunu siz benden ç ok daha iyi bilirsiniz. Niye bir adam durup dururken, sanayici özellikle, eczacı olsa, noter olsa, yeminli mali müşavir olsa eyvallah, ama eğer bir adam üst üste 7-8 sene şahsi gelir vergisinde, vergi rekortmeni oluyorsa, ilk üçte yer alıyorsa, ne yapıyordu o, o saftirik adam var ya, her sene kar dağıtımı yapıyordu, kendisine para çekiyordu da siyasete harcıyordu. Onun için böyle oluyordur. Denizli, 16 Nisan’da Türkiye ortalamasının üzerine çıkmak zorunda” şeklinde konuştu.
Program sonunda dernek tarafından vali, Belediye Başkanı’na plaket, Bakan Zeybekci'ye ise üzerinde hat yazılı tablo hediye edildi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2017, 13:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER