banner249

Yeşiller, ‘Denizli’de 1 vekil çıkaracağız’

Yeşiller Partisi ve HDP temsilcileri Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri ortak basın toplantısında, Denizli’de 1 vekil çıkaracakları sözünü verdi.

Yeşiller, ‘Denizli’de 1 vekil çıkaracağız’
banner240

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıya Yeşil Sol Parti Sözcüsü Emin Durmaz ve HDP Denizli Eş Başkanları Şerife Yıldırım ve Vezir Çelik ile çok sayıda partili aday tanıtım toplantısı düzenledi. 
Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yeşil Sol Parti Sözcüsü Emin Durmaz, Türkiye’nin 14 Mayıs’ta hayati öneme sahip bir seçime gideceğini kaydetti. 

Durmaz açıklamasına şöyle devam etti, “Bu seçimde 21 yıldır artarak süren hukuksuzluk, adaletsizlik, haksızlık, kayırmacılık, liyakatsızlığa dur demek için sandığa gideceğiz. Aydınlık ve karanlık kadar önemli ve farklı iki seçenekle yüz yüzeyiz. Yeşil Sol Parti olarak biz aydınlığın tarafındayız. Bir yandan emeğin hakkı, kadınlar, gençler, işçiler, işsizler, köylüler, emekliler ve dar gelirlilerin hakları için; öte yandan da barış, kardeşlik ve eşitlik için mücadele ediyoruz. Özgür ve demokratik bir ülke, demokratik cumhuriyet istiyoruz. Ülkenin en önemli, aynı zamanda diğer birçok soruna da kaynaklık eden Kürt sorununun barışçıl demokratik çözümü için mücadeleyi yükseltmeye kararlıyız.” 

EN AZ 100 VEKİL ÇIKARACAĞIZ!
Ülke ölçeğinde hedeflerinin en az 100 milletvekilliği, Denizli açısından da en az 1 vekillik olduğunu söyleyen Durmaz, “Bunu başaracağımızdan hiçbir kuşkumuz yoktur. Bir sanayi kenti olmasına rağmen reelde göç veren ve vekillik sayısı 8 den 7 ye düşen Denizli’mizde kölelik ücretiyle ve ağır koşullarda çalışan 40 binin üzerinde tekstil işçisi ile biz aynı taraftayız çünkü. Sayısı tam olarak bilinmeyen ve tıpkı tekstil işçileri gibi ağır koşullarda çalışan on binlerce sığınmacı ile yaşanan deprem felaketi üzerine birde iktidar tarafından yaratılmış politik deprem dolayısıyla ilimize gelmek zorunda kalan 25 bin civarında depremzede ile aynı taraftayız. Yüz yıllardır yaşadığı bu topraklarda ötekileştirilmek istenen tahtacılar ve yüzbinlerce Kürt ile aynı taraftayız. Demokratik kamuoyu, on binlerce üniversite öğrencisi, tarım işçisi kadınlar, emekliler,  işsizler ve dar gelirliler bizim yanımızda” dedi.

SOKAK SOKAK ÇALIŞACAĞIZ
Seçim çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve son güne kadar sahada olacaklarına dikkat çeken Durmaz, “Geriye kalan son 26 günde ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle, işyeri işyeri, okul okul dolaşmaya ve seçim çalışması yapmaya devam edeceğiz. Başkalarının ne yaptığıyla değil partimiz ve politikalarını halka ulaştırmakla uğraşacağız. Herhangi bir olası gerginliğin parçası olmayacak, seçim sürecini dialog ve hoşgörü anlayışıyla sürdüreceğiz. Seçim günü ve sandık güvenliği için çalışmalarımız aralıksız sürmektedir. Halkımızı duyarlı almaya ve seçim sandık güvenliği için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Konuyla ilgili olarak, seçmenin iradesinin sandığa girdiği gibi çıkmasını savunan herkesle işbirliği içerisinde olacağımızı da belirtmek isteriz. Herkes için demokratik bir seçim süreci yaşanmasını umut ediyoruz. Bunu sağlamak için bütün gücümüzle çalışacağımızı ilan ediyoruz” dedi.

HDP 3 MAYIS’TA MİTİNG YAPACAK!
HDP Denizli Eş Başkanı Şerife Yıldırım ise bu seçimlerde Denizli’de inanılmaz bir oy patlaması yaşanacağını ve mutlaka 1 milletvekili çıkaracakları sözünü verdi. Yıldırım ayrıca HDP Eş Genel Başkanı İbrahim Akın’ın da 3 Mayıs günü Denizli’de bir miting düzenleyeceğini sözlerine ekledi. 

İŞTE YEŞİL SOL PARTİ VE HDP’NİN ORTAK ADAYLARI
Eş Başkan daha sonra milletvekili adaylarını tanıtarak konuşmasını tamamladı.
İlk sırada Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, bu seçimlerde Denizli’den birinci sıra milletvekili adayı olarak seçildi. İkinci sırada ise Şenol Akyol, üçüncü sırada Mahide Öztürk, dördüncü sırada Murat Engiz, beşinci sırada Songül Akkoyun, altıncı sırada Elif Kavili ve yedinci sırada Havva Meşe yer aldı.
 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER