banner249

“Sonuç felaket olur”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sanatçılarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “Çağdaş demokrasilerde bir kişiye bu kadar yetki verilmez ama biz bir kişiyi olağanüstü yetkilerle donatıyoruz. Sonuç felaket olur.” dedi.

“Sonuç felaket olur”
banner240

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şişli Bomonti Hilton Otel’de sanatçılarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe aralarında Kıraç, Meltem Cumbul, Hayko Çepkin, Pelin Batu gibi sanatçının da bulunduğu çok sayıda ses sanatçısı, tiyatrocu ve sinema oyuncusu katıldı. Sanatçıların referandum hakkında sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, sanatçılardan tek isteğinin sandığa gitmeleri olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Sanata ve sanatçıya demokrasinin her aşamasında hem destek vermek hem de demokrasiyi güçlendirmek ve derinleştirmek için ihtiyacımız var. Romancısına, sinemacısına, tiyatrocusuna, yazarına yani sizin tanımladığınız sanatın 7 dalına önem vermemiz gerekiyor . Bu demokrasinin gelişmesi açısından karşılıklı hoşgörünün gelişmesi açısından olağan üstü güzeldir.

“BİR KİŞİYİ OLAĞAN ÜSTÜ YETKİLERLE DONATIYORUZ, SONUÇ FELAKET OLUR”
Kılıçdaroğlu, “Bizi bir araya getiren ortak kaygılarımız. Sizde ülkenizi seviyorsunuz bende ülkemi seviyorum. ‘Hayır’ın çıkması hayırlı olacak. Hayır’ın çıkması öyle çok büyük değişimler sağlar mı herkes yerinde kalır. TBMM yerinde, cumhurbaşkanı yerinde, bürokrasi yine yerinde. Dolayısıyla Türkiye alt üst mü olacak hayır öyle bir şey yok ama şu olacak, halkın demokrasiye bağlılığı dünyaya ilan edilecek. Biz bütün baskılara ve bütün eşitsiz koşullara rağmen halk olarak demokrasinin arkasında olacağız ve Türkiye olağan üstü bir itibar kazanacak. Herkes anayasal sınırlar içerisinde görevini yapacak.

Böyle olağan üstü bir artısı var. Ama ’ Evet’in ne olacağı belli değil. Fireni olmayan bir otobüse 80 milyon bindik, dipsiz bir kuyu. Sonu ne olur? Sonu çok tehlikeli çünkü kişiye bağlı bir değişiklik yapmıyoruz. Bir döneme bağlı değişiklik yapmıyoruz. bir kişiye bağlı da değişiklik yapmıyoruz. bir kişiyi olağan üstü yetkilerle donatıyoruz. O kişi çok akıllı olabilir ve o yetkileri çok akıllı kullanabilir. Bir başka kişi gelir ve o yetkilere sahip olan birisi Türkiye’yi allak bullak edebilir. Dolayısıyla çağdaş demokrasilerde bir kişiye bu kadar yetki verilmez ama biz bir kişiyi olağan üstü yetkilerle donatıyoruz. Sonuç felaket olur. Fatura kime çıkar? Hepimize, 80 milyona.o nedenle bütün konuşmalarımda şunu söylüyorum. Evet demenin vebali çok ağırdır. Evet demenin günahı çok ağırdır” şeklinde konuştu.

“2010 REFERANDUMU YAPILDI, TAM BİR FELAKET OLDU O BİZİ 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNE TAŞIDI”
2010 referandumunun Türkiye’yi 15 Temmuz darbesine taşıdığını öne süren Kılıçdaroğlu, “12 Eylül darbe anayasasına hayır dedim. Bunu bugün gururla anlatıyorum. Oysa 91.7 evet çıkmıştı. 2010 referandumu yapıldı. Tam bir felaket oldu o bizi 15 temmuz darbe girişimine taşıdı. Yargı tümüyle kontrolden çıktı, devlet tümüyle kontrolden çıktı, tamamı bir cemaate tahsis edildi ve sonuçta Türkiye 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı ama buradan evet çıkarsa bunun sonu daha felaket olacak. Çünkü bir kişi satın alınırsa, kandırılırsa veya ikna edilirse Türkiye Cumhuriyeti Devleti 24 saat içinde ele geçirilir” ifadelerini kullandı.


 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER