banner249

“Bu iş pijama dikmekle olmaz”

Denizli’de gazetecilerle bir araya gelen Makine Sanayici ve İşadamları Derneği(MAKSİAD)  Başkanı Mehmet Sarı, makine sektörüne tekstil kadar destek verilmediği söyledi. Başkan Sarı, “Şehrimiz makine sektörü konusunda çok eksik. Yıllardır tekstile yatırım yapılıyor. Bu iş pijama üretmekle olmaz. Pijamayı üreten makineye sahip olmalıyız. Böyle olmadığı sürece dışa bağımlığı olmaya mahkûmuz” dedi.

“Bu iş pijama dikmekle olmaz”
banner240

Makine Sanayici ve İşadamları Derneği(MAKSİAD)  Başkanı Mehmet Sarı, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği toplantıda makine sektörünün durumu ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hakkında bilgi verdi. MAKSİAD’ın 12 yıllık bir dernek olmasına rağmen isminin yeni duyulduğunu vurgulayan Başkan Sarı, “İlk hedefimiz Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kazandırmak. Sektörün ihtiyacı olan kalifiye personel yetiştirilmesi ve genç mühendisleri üretim ağına katmak. Türkiye’nin ve Denizli’nin makine üretiminde dünyada söz sahibi olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Sektörün en büyük sıkıntısının kalifiye eleman olduğu belirten MAKSİAD  Başkanı Mehmet Sarı, “Bu anlamda meslek liseli öğrencileri sektöre kazandırmaya çalışıyoruz. Fakat çocukların uygulama gördüğü makineler çok eski o atölyelerin yenilenmesi gerekiyor. Çocuklar sektöre girdiğinde yeni makinelerde zorluk yaşamaması için. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Makine sanayisi konusunda Denizli’nin durumunun iyi olmadığını belirten Başkan Sarı, “Yıllardır makine sanayisine tekstil kadar önem verilmedi. Tekstil makineleri konusunda çok geriyiz.  Sadece pijama üretmekle yetindik. Onu üreten makineyi üretmeyi düşünmedik. O yüzden dışa bağımlı kaldık. Denizli mermer, kuruyemiş ve ferforje makine sanayisi alanında dünyada yüzümüzü güldüren sektörler” şeklinde konuştu.

Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hakkında bilgi veren Sarı, “Denizli Organize Sanayi 3 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve  AK Parti Milletvekili Şahin Tin, OSB ile ilgili çalışmaları yakından takip ediyor. Kısa süre sonra sonuç alacağız. Makine İhtisas OSB’ye ilgi büyük. Şu ana kadar 125 yatırımcı yer talebinde bulundu. Başvurmak isteyenler Denizli Sanayi Odası sitesinden yapabilir. Derneğimizin öncülük yapacağı bu çalışma ile büyük bir istihdam ve yaşam alanı kuracağız” dedi.

RAZİYE SARI

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER