banner249

Otçu Denizli halkına teşekkür etti

Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, Delikliçınar’da kurdukları çadırda iki günde 175 ünite kan bağışında bulunan Denizli halkına teşekkür etti. Otçu, her akşam kan bağışı kabul ettiklerini söyledi.

Otçu Denizli halkına teşekkür etti
banner240

 


 

 

Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, günlük kan ihtiyacının yanında, darbe kalkışması sonrasında yurt genelinde acil kana ihtiyacın daha da arttığına dikkat çekerek, Denizli halkının bu anlamda üzerine düşeni fazlası ile yaptığını söyledi. Otçu, “Denizli, kan bağışı noktasında her zaman üzerine düşeni layıkı ile yerine getirmiş ve adından sıkça söz ettirmiştir. Son günlerde yaşanan olaylar zincirinde de bu duyarlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Çadırımıza gelerek kan vermek isteyen vatandaşlarımızın taleplerini zaman zaman karşılamakta zorlanıyoruz” dedi.

 

KAN HER ZAMAN İHTİYAÇ

Delikliçınar’da kan almak amacıyla çadır kurduklarını ifade eden ve her akşam yüzlerce ünite kan bağışı kabul ettiklerini anlatan Otçu, “Delikliçınar Meydanı’nda kan bağışı kabul etmek amacıyla çadır kurduk. Bu çadırımızda personelimiz geç saatlere kadar kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadır. Çeşitli nedenlerle günlük kan ihtiyacı olduğu herkesçe bilinmektedir. Ancak kalkışma sonrasında yaralanan vatandaşlarımıza kan temini noktasında Kızılay olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimiz bilinmelidir. Bu kadar yoğunluğun olduğu bir dönemde kan stoklarımızın erimemesi vatandaşlarımızın bizlere bağışladığı kanlarla olacaktır. Bunun bilincinde olan vatandaşlarımız çadıra gelerek bizlere destek olmaktadır. Kan her zaman ihtiyaçtır ” dedi.

 

2 GÜNDE 175 ÜNİTE KAN TOPLANDI

Delikliçınar Yeni Cami bayçesindeki stantta görevli 1 doktor ve 7 personelin görev yaptığını aktaran Otçu, “Cansiperane görev yapan personelimiz, varını yoğunu ortaya koyarak kan alma işlemini gerçekleştirmektedir. 2 günde toplam 175 ünite kan bağışı kabul ettik. Kan verme işlemine vatandaşlarımızın devam etmesini temenni ediyorum. Biz her akşam demokrasi nöbetinin tutulduğu süre içinde Delikliçınar Meydanı’nda olacağız. Gece 02. 30’a kadar kan bağışı kabul ettik. Vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz. Verilen her kan bir hayatın kurtarılmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, bir gün bizlere de kan ihtiyaç olabilir” dedi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER