banner249

Kaybeden başkan aday oldu!

Merkezefendi İlçe Eski Başkanı Ekrem Başer, başkanlığı döneminde Ak Parti’nin kazandığı İlçe Belediyesi’ni 2019’daki yerel seçimlerde CHP’ye kaptırdı. Görevi bırakmak zorunda kalan başkanın ardından yerine İlçe Başkanı Fatih Durmaz getirildi. Başer, Ak Parti’den milletvekili aday adayı olmak için partisine başvuru yaptı.

Kaybeden başkan aday oldu!
banner240

Ak Parti’de milletvekili adayı olmak isteyen siyasiler hem Ankara’da hem de Denizli’de başvurularını yapmaya başladı. 14 Mayıs 2023 yılında yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyenler arasında eski ilçe başkanı Ekrem Başer de oldu.

MERKEZEFENDİ’NİN EN PARLAK DÖNEMİYDİ!

2014 yılında dönemin İlçe Başkanı Ahmet Kayhan’la beraber seçime giren belediye başkanı Muhammet Subaşıoğlu, seçimleri yüzde 40’lık rekor bir oyla kazanarak belediyenin kurucu başkanı olmuştu. Daha sonra İlçe Başkanlığına Yücel Güngör gelmiş ve partinin oyları yereldeki yoğun çalışmalarla yüzde 40’ın üstüne çıkmıştı.

BAŞER DÖNEMİNDE BELEDİYE CHP’YE GEÇTİ!

Yücel Güngör’den boşalan Merkezefendi İlçe Başkanlığı koltuğuna bu kez işadamı kimliğiyle bilinen Ekrem Başer oturdu. Ancak Başer başkanlığı döneminde yeterli performansı gösteremeyince belediyeyi CHP’ye kaptırmaları kaçınılmaz oldu. Seçimleri Şeniz Doğan, yüzde 53’lük rekor bir oyla kazanarak başkanlık koltuğuna oturdu.

BAŞER GÖREVİ BIRAKMAK ZORUNDA KALDI

Ak Parti Denizli’de Büyükşehir ve Pamukkale İlçe Belediyelerini korurken Merkezefendi İlçe Belediyesi’ni CHP’ye kaptırdı. O dönem eleştirilerin odağında olan İlçe Başkanı Başer görevi bırakmak zorunda kalırken, Pamukkale İlçe Belediyesini ikinci kez kazanan Ak Parti’nin Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel ise görevine devam etti. Başer’den boşalan koltuğa ise bu kez Fatih Durmaz oturdu.

YILLAR SONRA BAŞER GERİ DÖNDÜ

Uzun zamandır aktif siyasetten uzak kalmak zorunda kalan Başer, 2023 yılı Mayıs ayında yapılacak olan milletvekili için yeniden kolları sıvadı ve Başer, bugün il binasına giderek milletvekili aday adaylığı için müracaatını yaptı. Başer, yıllar sonra döndüğü siyaset arenasına şu sözlerle giriş yaptı, “İş yerimde oturup seçim sürecini takip edemezdim.”

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2023, 18:06

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER