banner249

Denizli toprağına 134 milyonluk dev destek!

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli’ye 2014 yılında yapılan tarımsal desteklemelere ilişkin açıklama yaptı. Yüksel, “2014 yılında ilimizdeki üreticilerimizin hesaplarına 134 Milyon TL Tarımsal destekleme aktarıldı” dedi.

Denizli toprağına 134 milyonluk dev destek!
banner240

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Milletvekili Yüksel, Türkiye’nin Dünya da tarım ve hayvancılık faaliyetleri konusunda çok büyük mesafe aldığını söyledi. 


Milletvekili Yüksel açıklamasında şu görüşlerini ifade etti; “Ülkemiz Dünyada tarım ve hayvancılık ülkesi olma yolunda çok büyük aşamalar kat etmiştir. Bu yolda ilerleyen ilimizin de nüfusunun yarısı çiftçilikle uğraşmaktadır. Denizlimizde tarım ve hayvancılık potansiyeli gün geçtikçe gelişmekte ve büyümektedir. Bu manada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızla yaptığımız koordineli çalışmalar neticesinde üreticilerimize yönelik yüksek gelir getiren projelerin de hayata geçirilmesi noktasında her zaman üreticilerimizi desteklemenin gayreti içinde olduk” dedi. 

SEKTÖRÜN SORUNLARINI ÇÖZMEK TEMEL GÖREVİMİZ 
Milletvekili Yüksel, tarım ve hayvancılık konusunda önemli ilerleme gösteren Denizli’nin tarımsal desteklemeler konusunda da alması gereken hakkına kavuştuğunu ifade etti. Milletvekili Yüksel; “İlimiz her geçen gün tarım ve hayvancılıkta bir çığır açmaya ve ilerleme göstermeye devam ediyor.

Resmî Gazetede yayımlanan ve yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin bakanlar kurulu kararı ile çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak, bitkisel üretimi tehdit eden hastalık ve zararlı organizmalara karşı karantina önlemi olarak tavsiye edilen alternatif uygulamaları desteklemek, verimi ve kaliteyi yükseltmek, uygulanan politikaların etkinliğini sağlamak amaçlanmaktadır. 

Yine sektörün öncelikli problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak, sürdürülebilirliği sağlamak ve tarımsal kayıtların güncel tutulması amacıyla, süt fiyat düzenlemesi desteğinde en az iki yıl, araştırma-geliştirme projelerinde beş yıl olmak üzere, uygulanacak tarımsal desteklemelere ilişkin hususlar belirlenmiştir” dedi.

ÜRETİCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ 
Milletvekili Yüksel; “Denizlimize 2014 yılı içinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından Bitkisel üretime yani kütlü pamuk, dane mısır, hububat ve baklagil fark ödemesi, sertifikalı fidan ve tohum kullanımı, iyi tarım ve organik tarım uygulamaları desteği, kimyevi gübre, mazot desteği vb. destekler için 45.310.988.00 TL aktarıldı.

Hayvansal üretime yani yem bitkilerine, erkek besi, buzağı, süt, hastalıktan ari işletme, su ürünleri, anaç sığır-manda, anaç koyun-keçi, küçükbaş verimliliği artırma desteklemesi vb. desteklemeleri için 82.605.450.00 TL, Ekonomik yatırımlar kapsamında 3.304.750.00 TL, Makine ekipman desteği kapsamında 3.514.945.00 TL, Bireysel sulama desteği olarak da 153.719.00 TL olmak üzere, toplam 134.889.852.-TL destekleme ödemesi yapılmıştır.

İlimiz tarımının güçlenmesi üreticilerimizin daha rahat ve huzurlu yaşam koşullarına ulaşması anlamını taşımaktadır. Bu anlamda yapılan her türlü desteğin ve yatırımın ilimize kazandırılması noktasında gayretimizi sürdüremeye devam edeceğiz, üreticilerimizin her zaman yanında olacağız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER