TÜGİS'in düzenlemiş
olduğu toplantıda, gıdaların işlenmesi sırasında ortaya çıkan atıkların çevre
kirliliğine neden olduğu vurgulandı. Atıklardan katma değeri düşük ürünler elde
edildiğini vurgulayan Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Sebahattin Nas, gelişmiş ülkelerde bu atıklardan katma değeri yüksek
ürünler elde edildiğini vurguladı. Denizli'de bir kaç tesiste atıkların
değerlendirildiğini söyleyen İbrahim Tefenlili bunun Denizli'de ve tüm
Türkiye'de yaygınlaşmasının gerekliliğine dikkat çekti.
Denizli Ticaret Odası
konferans salonunda gerçekleşen toplantıya ilgili kişiler ve Pamukkale
Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi öğrencileri yoğun ilgili gösterdi.
Toplantının akışında MLV Danışmanlık Yöneticisi Dilek Volkan, Tarımsal Araştırmalar
ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) uzmanı Ahmet Budaklıer, TÜGİS Danışmanı
İrfan Demiryol, ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk
Bozoğlu projelerini sundu.