banner249

Çanakkale zaferinin 101. yılı Tavas'ta törenlerle kutlandı

Zaferin 101.yılının kutlandığı törenlerin ilk durağı Hükümet Konağı bahçesinde oldu.

Çanakkale zaferinin 101. yılı Tavas'ta törenlerle kutlandı
banner240

Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törene Tavas Kaymakamı Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Jan. Yzb. Veysel Aksoy, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Cumhuriyet Başsavcısı, Askerlik Şubesi Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli eğitim Müdürü, Kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, Siyasi parti temsilcileri sivil toplum örgütü temsilcileri, okullar ve Tavas halkı katıldı.

            Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Anma programı, daha sonra Pamukkale Üniversitesi Tavas Meslek Yüksek Okulunda, Bekir Güngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu programla devam etti.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan anma programı Bekir Güngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Üzeyir Daşıkan, günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Çanakkale Şehitlerinin konu edildiği kısa film gösterisi yapıldı. Bağımsızlık destanı olan “Çanakkale” Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi ile seyircilere sunuldu.

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere; Kaymakam Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Garnizon Komutanı Jan. Yzb. Veysel Aksoy ve İlçe Milli Eğitim Müdür V. tarafından hediyeleri verildi. Program sonunda tüm misafirlere buğday çorbası ikram edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER