banner249

Borsa’dan Ankara çıkarması

IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları ve meclis başkanlarının katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.​

Borsa’dan Ankara çıkarması
banner240



Şuraya, 81 ilden katılan oda/borsa başkanları özel sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini, Başbakan Yıldırım ve bakanlara iletti.

Şurada, Denizli’yi temsilen söz alan Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli’deki Ulaşım, Organize Sanayi Bölgesi, Termal Turizm sorunlarını dile getirdi. Tefenlili’nin konuşma metni şu şekildedir:

 

1-      ULAŞIM VE LOJİSTİK SORUNLARIMIZ

Ege, Akdeniz ve iç Anadolu bölgeleri arasında önemli bir geçit yeri olan Denizli’nin, ulaşım sorunları hala devam etmektedir.

Bu Sorun sanayimiz için zaman ve kaynak kaybı olduğu gibi, bölgemize yapılacak yatırımları da olumsuz etkilemektedir.

• İhracatta Türkiye’nin 8. İli olan Denizli, ürettiği ürünleri demiryolu ile İzmir Nemrut Limanına ulaştıramamaktadır. Bu sorunun acilen çözüme kavuşturulmasını, diğer taraftan, İzmir-Denizli demiryolu hattının, elektrosinyalizasyonlu ve çift hatlı yapılmasını ivedilikle bekliyoruz. Bu amaçla Aydın Bölgesinde planlanan demir yolu tünelinin mutlaka bu yıl ihale edilmesini arzu ediyoruz.

• Ayrıca, sanayimizin yoğunlaştığı Islah OSB içerisinde ve Çardak OSB içerisinde birer yükleme istasyonu yapılması, sanayimize ve ihracatımıza büyük destek sağlayacaktır.

• İlimiz merkezi ile Çardak Hava Alanı, Serbest Bölge, Özdemir Sabancı OSB, Denizli OSB arasında bir banliyö tren hattının yapımına acil ihtiyaç vardır.

• Türk Hava Yollarından, daha az sayıda yolcu gerektiren uçaklarla, düzenli olarak, daha fazla sefer yapılmasını ve İstanbul dışında ticaretimizin yoğun olduğu merkezlere de sefer yapılmasını istiyoruz.

• Ayrıca, Aydın-Denizli-Antalya otoyolunun yapımı hala gerçekleşmemiştir. Bölgemiz Turizm ve Sanayisi için olmazsa olmazlardan olan bu otoyolun en kısa zamanda tamamlanması gerekmektedir.

• Diğer taraftan, ilimizin iletişim alt yapısı yetersiz kalmaktadır. Bir an önce gerekli yatırımların yapılmasını arzu ediyoruz.

 

 

 

 

2-      OSB SORUNLARIMIZ

 

• Denizli Çardak OSB’deki parsellerin yatırımcıya teşvik kapsamında tahsis edilmesi için kamu nezdinde gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.

• İklimi ve toprak yapısıyla, önemli bir tarım hayvancılık merkezi olan ve ihracata konu olan 125 çeşit tarım ürünü üreten Denizli’nin, üretiminin daha katma değerli hale getirilmesi, ürünlerimizin ekonomik değere dönüştürülmesi için acil ihtiyaç olan “Tarım, Gıda İhtisas OSB” kurularak parsellerin yatırımcılara teşvik kapsamında verilmesini talep ediyoruz.

• Hükümetimizin, katma değerli üretim politikasına uygun olarak, ilimizde kurulacak olan, Makine İhtisas OSB parsellerinin yatırımcılara teşvik kapsamında değerlendirilmesini istiyoruz.

 

3-      TERMAL TURİZM SORUNLARIMIZ

• Şifalı Termal kaynak zengini ilimizde termal tedavi, yaşlı bakım, geriatri hizmetleri sağlayacak tesislerin kurulması ilimizi sağlık turizmi merkezi haline getirecek, dış turizm gelirlerimizi artıracaktır. Bu amaçla gerekli desteğin sağlanmasını talep ediyoruz.

 

Ulaşım, Lojistik, OSB, İletişim ve Turizm gibi sorunlarımızın çözümünün sağlanması halinde, Türkiye’nin hedef ihracatına uygun olarak, ilimiz hedef ihracatını gerçekleştirmek, hiç de zor olmayacaktır.

 

Toplantı sonrası Denizli Ticaret Borsası Meclis Başkanı İbrahim Yayan ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’yi makamında ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundu.

 

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER