banner249

Başbakan Yıldırım’dan Çipras’a iade mektubu

Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin Türkiye'ye iade edilmesi konusunda Yunanistan Başbakanı Çipras'a bir mektup gönderdiğini belirtti.

Başbakan Yıldırım’dan Çipras’a iade mektubu
banner240

Yunanistan'ın, 8 darbeci askerin iade edilmemesi yönündeki kararını Türkiye açısından "hayal kırıklığı" olarak nitelendiren Yıldırım, "Bu konuda sayın Çipras'a da bir mektup gönderdim. Bu kararın bir kez daha hukuk içerisinde gözden geçirilmesini ve bunların iadesi yönünde bir sonuç beklentimizi ifade ettim." dedi. Yıldırım, henüz mektubuna cevap gelmediği ifade etti.

Başbakan Yıldırım, Yunanistan'ın komşuluğa yakışanı yapması gerektiğine vurgu yaparak, sözlerine şöyle devam etti:

"Yunanistan'dan da beklentimiz budur. Savunma Bakanının gidip oralarda, kayalıklarda poz vermesinin bizim açımızdan hiçbir anlamı yok. Ege'deki 130 tane irili ufaklı kaya parçası... Bunların kimliği bile yok, kime ait olduğu bile belli değil. Eskiden beri de böyle. Ege ile ilgili sorunun başlangıcı yeni de değil, çok köklü bir geçmişi var. Biz sorunları sürekli ön plana çıkarıp, bunun üzerinde yapıcı bir komşuluk ilişkisi inşa edemeyiz. Sorunları değil ortak geleceği, ortak menfaatleri görüşmemiz, konuşmamız lazım. Bunlara yoğunlaşmamız gerekiyor. Ama Türkiye'ye karşı hasmane tutum kimden gelirse gelsin, Türkiye'nin verecek cevabı her zaman vardır."

REFERANDUM TARİHİ
Başbakan Yıldırım, referandum tarihiyle ilgili kendisine yöneltilen soruya; üzerine, “Mayısa kalmaz." Dedi.
Referanduma nasıl bir ortamda gidildiğiyle ilgili soruyu yanıtlarken Yıldırım, herhangi bir sıkıntı bulunmadığını, vatandaşa giderken hiçbir zaman endişe yaşamadıklarını, bu dönemin de böyle olduğunu ifade etti.

"Her ne kadar 'Hayırcılar' korku tünelini gösteriyorsa da aydınlık her zaman halkın önüne gitmekte. Bugüne kadar hep aydınlığı, geleceği inşa eden vatandaş oldu. O yüzden biz çok rahatız. Çünkü yaptığımız iş, ülkenin geleceği ve milletin selameti için yapılmış bir iştir" ifadelerini kullanan Yıldırım, sözlerine şunları ekledi;

"Benim üzüldüğüm şey, bütün bunlar ortadayken sanki biz bir dayatma yapıyormuşuz. Ne dayatması kardeşim. Meclisi, komisyonları saymıyor musun? MHP ile oturduk, bunu haftalarca çalıştık, sonra Meclis'e getirdik. Hatta ben o süreçte sayın ana muhalefet partisinin genel başkanına 'Tamam siz bu sisteme karşısınız, kendi sisteminizi de getirin beraber oylayalım. 367'yi de geçse bile halka götürelim.' dedim. Ses çıkarmadı.

Bütün bu işler ortadayken kalkıp şimdi, bu değişiklik hakkında hiç ipe sapa gelmeyen, gerçeklerle bağdaşmayan şeyler söylüyor. Aslında söylediklerine kendisinin de inandığını sanmıyorum ama herhalde böyle bir duruş sergilemesi gerekiyor anladığım kadarıyla. Aksi halde yapılan değişikliğin mevcudun gerisinde kaldığı falan gibi iddialarda bulunuyor. Öyle bir şey yok işte. Bir maddesini açıkladım diğerlerini de günü geldiğinde açıklayacağız. Bu değişiklik, milletin doğrudan güvenoyu verdiği ve hükümeti sandıkta kurduğu bir değişikliktir. Millet, 'Ayak oyunları olmasın, Ankara oyunlarından uzak, ben ne dediysem o olsun.'

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2017, 12:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER