banner249

Bakan Bozdağ’dan flaş Adil Öksüz açıklaması

Katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Adil Öksüz bana göre Türkiye içerisinde birileri tarafından saklanıyor diye düşünüyorum” dedi.

Bakan Bozdağ’dan flaş Adil Öksüz açıklaması
banner240

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon kanalında önemli açıklamalarda bulundu. FETÖ imamlarından Adil Öksüz’ün ABD Konsolosluğu tarafından aranması ve bu konuda ABD Büyükelçiliğinden yapılan açıklamayla ilgili Bozdağ, “Öncelikle açıklamayı tatmin edici bulmadığımı ifade etmek isterim. Ortada bir gerçek var.

Türkiye’de hain ve kanlı darbe teşebbüsünün en kilit isimlerinden birisi olan Adil Öksüz’ün ABD Başkonsolosluğu tarafından aranmış olması ve bunun da kabul edilmiş olmasıdır. Gerekçesinin de Türk polisiyle, devletiyle iyi ilişkileri somut bir örneği olarak gösterilmesidir. Bu samimi bir değerlendirme değil. Eğer Türk polisiyle, Türkiye devletiyle darbe teşebbüsüne karşı ABD yetkili makamları ve ABD samimi bir iş birliği içerisinde olmak istiyorsa şu anda yüzlerce FETÖ terör örgütü mensubu ABD’de, onların vizelerini, oturma izinlerini niye iptal etmediler.

Şu anda terör örgütü kurucu ve yöneticisi terörist Gülen, ABD Pensilvanya Eyaleti'nde ikamet ediyor. Hiçbir kısıtlamaya, engellemeye tabi tutulmadan orada terör faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Dışişleri Bakanı, Adalet Bakanı, bütün yetkililer ve Türkiye devleti, Türk milleti ABD’den bu konuda hassasiyet ve samimi iş birliği beklerken hassasiyetin ‘H’si yok. FETÖ ile ilgili Türkiye’nin geçici tutuklama talebinin gereğinin yapılması lazım.” ifadelerini kullandı.

“BANA GÖRE TÜRKİYE İÇERİSİNDE SAKLANIYOR
FETÖ'cü olduğu Türkiye tarafından ABD’ye bildirilen ve ABD tarafından vizesi iptal edilen başka FETÖ'cünün olmadığını belirten Bozdağ, şunları kaydetti:
“Adil Öksüz’ün FETÖ'cü olduğu ve FETÖ'cülerin de tehlikeli olduğunun ABD tarafından kabulü anlaşılmıyor buradan. Anlaşılmış olsa şu anda Pensilvanya’da Fetullah Gülen’in geçici tutuklamasının yapılması lazım.

Kaçan oraya gidiyor. Madem öyle bu kadar kaçan niye ABD’ye gidiyor, niye orada bunlara vize veriliyor?

Bakıyorsunuz Rıza Sarraf dosyası üzerinden Türkiye’nin aleyhine yürüyen bir soruşturmada Halk Bankasının Genel Müdür Yardımcısını orada hemen tutukluyorlar. Peki bu darbe teşebbüsünü gerçekleştiren FETÖ'yü niye tutuklamıyorsun?

Ben Adil Öksüz’ün Türkiye dışına çıkarılması teşebbüsünün başarılı olduğuna inanmıyorum. Başaramadılar. Adil Öksüz bana göre Türkiye içerisinde birileri tarafından saklanıyor diye düşünüyorum hala.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER