banner249

Alevlerin arasında kalarak can verdi

Denizli ve Muğla’da bugün çıkan 2 yangın bölge sakinlerini korkuttu. Muğla’daki yangına müdahale eden bir orman işçisi alevlerin arasında kalarak hayatını kaybetti. Her 2 ilde çıkan yangında çok büyük bir alan alevlere teslim oldu.

Alevlerin arasında kalarak can verdi
banner240

Muğla’nın Marmaris ilçesi ile Denizli’nin Merkezefendi Göveçlik mahallesinde aynı saatlerde çıkan yangınlar bölge sakinlerini korkuttu. Muğla’daki 11 helikopter ile havadan, 38 arazöz, 19 su tankeri, 2 dozer ve çok sayıda orman işçisi ile söndürme çalışması yapıldı. Yangın uzun uğraşlar neticesinde söndürüldü.

Dumandan zehirlenen orman işçisi hayatını kaybetti

Marmaris İçmeler Mahallesi’ndeki yangını söndürme çalışmaları devam ederken, dumandan etkilenen ve alevlerin arasında kalan Marmaris Orman İşletme Şefliği’nde çalışan Görkem Hasdemir (38) isimli orman işçisi hayatını kaybetti. Hasdemir’in yangına müdahale eden 6 kişilik ilk ekipte yer aldığı, rüzgarın ters dönmesi ile alevlerin arasında kalarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bölgeye sevk edilen AFAD, Marmaris AKUT ve Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Hasdemir’in cansız bedenine ulaşarak bulunduğu yerden cenaze aracına ulaştırdı. Evli ve iki çocuk babası Hasdemir’in hayatını kaybetmesi çalışma arkadaşlarını büyük bir üzüntüye boğdu. Hasdemir’in cansız bedeni Marmaris İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Denizli'de 3 hektar alan yandı

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Göveçlik mahallesinde bulunan ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekibi sevk edildi. Denizli’de konuşlu yangın söndürme helikopteri Marmaris’teki büyük orman yangınında görevli olmasından dolayı, rüzgarın da etkisiyle hızla yerleşim alanlarına doğru ilerleyen yangına müdahale edilebilmesi için Bursa, Balıkesir ve Manisa Akhisar’dan helikopter desteği istendi. Yangına 3 yangın söndürme helikopteri, 1 keşif helikopteri, 1 dozer, 15 arazöz ve 60 personel ile müdahale edildi. Köylü vatandaşların da destek verdiği söndürme çalışmalarında geçen 3 saatin ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 5 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER