banner249

Yeni doğan bebeğini apartman boşluğuna atıp öldürmüştü

İzmir'de 2 yıl önce yeni doğan bebeğini apartman boşluğuna atıp ölümüne sebebiyet verdiği için ömür boyu hapis cezası verilen anne Refika Gülkan Akın'ın kararını Bölge Adliyesi 4'üncü Ceza Dairesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya müdahil edilmediği gerekçesiyle usulden bozdu. Bozma kararının ardından tekrar görülen dava sonucu sanık anne, aynı cezaya çarptırıldı. 

Yeni doğan bebeğini apartman boşluğuna atıp öldürmüştü
banner240

Olay, 11 Ocak 2015 günü, Konak ilçesinde,  Mecidiye Mahallesi Halil Rıfatpaşa Caddesi'nde meydana geldi. Apartman boşluğunda yeni doğmuş bebek cesedi gören çevre sakinleri durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları araştırmada, cesedin bulunduğu yerin karşısındaki apartmanın dördüncü katında hamile bir kadının oturduğunu belirledi. Eve giden polis, özel bir şirkette güvenlik görevlisi 37 yaşındaki Refika Gülkan Akın'ı bulurken yapılan soruşturma sonrası evlilik dışı ilişkiden hamile kalan Akın’ın, tuvalette dünyaya getirdiği bebeğini balkondan attığı belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli Refika Gülkan Akın çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken hakkında dava açıldı.

Son duruşmada "İçim acıyor" demişti
İzmir 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’kasten ölüme neden olmak’ suçlamasıyla açılan davanın son duruşmasına tutuklu sanık Refika Gülkan Akın ile avukatı Akif Duygu katıldı. Sanık Refika Gülkan Akın, bu işin nasıl geldiğini anlayamadığını belirterek, "Böyle olmasını istemezdim. Ben böyle bir insan değilim. Böyle bir şeyin nasıl olduğunu kesinlikle anlamıyorum. Ben sonuçta anne adayıydım. Bu yaşadıklarımı anlayamıyorum. Bana cani gözüyle bakılmasını istemem. İçim acıyor" dedi. Sanık avukatının yeniden cezai ehliyet rapor alınması talebini reddeden mahkeme heyeti, sanığı önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, ardından cezasını duruşmalardaki iyi hali nedeniyle ömür boyu hapis cezasına indirip, tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı bitirdi.

Karar bozuldu
Sanık avukatı Akif Duygu, kararın temyiz etti. Temyiz talebini değerlendiren Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Dairesi, 6284 Sayılı Kanunun2/1-d ve 20/2 madeleri uyarınca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, suçta zarar gören taraf olduğunu ve onunda davaya müdahil edilmesi gerektiğini belirtip kararı usulden bozdu.

Tekrar aynı ceza verildi
Bozma kararı ardından 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları da müdahil olarak katıldı. Mahkeme heyeti daha önce sanığa veridği ömlür boyu hapis cezası kararının aynısını verdi. Sanığın avukatı Akif Duygu, kararı yeniden temyiz etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER