banner249

Bir kişinin öldüğü silahlı çatışmanın görüntüleri ortaya çıktı

İzmir'in Konak ilçesinde geçen hafta bir gece kulübünün önünde yaşanan, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralandığı olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

banner240

Edinilen bilgiye göre,  geçtiğimiz hafta bir gece kulübünün önünde iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle silahlı çatışma çıktı. Olayda, 32 yaşındaki Serkan Başaran hayatını kaybederken, Can C. (25), Ufuk E. ve Şükrü G. (38) yaralandı. Olayla ilgili cumhuriyet savcısının başlattığı soruşturma kapsamında, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda, olayın bir kısmını görüntüleyen bir güvenlik kamerası bulundu.

Görüntülerde, silahlı çatışmanın çıktığı sırada kapının önünde bulunan bir kişi ayağına mermi isabet etmesi sonucu yaralanıyor. Olay yerinden uzaklaşmaya çalışan şahıs yere düşüyor ve daha sonra park halindeki bir otomobilin önüne geçerek saklanmaya çalışıyor. Ayrıca, otopark içerisinde bulunan bir grup dışarı çıkarak hızla kaçmaya başlıyor, grubun yolun sonunda ikiye ayrılarak kayıplara karışması saniye saniye kameraya yansıyor.  Olayın ardından çevredeki vatandaşlar, otomobilin önünde yatan şahsa yardım etmeye çalışıyor.

1 kişi tutuklandı

Öte yandan, Cinayet Büro Amirliği ekipleri olay yerinde yaralanan Şükrü G. ve Can C.'yi hastanelerdeki tedavilerinin ardından gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan Can C. ve Şükrü G., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Şükrü G. tutuklanırken, Can C. ise serbest bırakıldı. Cinayet Büro ekipleri, silahlı çatışma sonrası kayıplara karışan 10 kişiyi yakalamak için çalışmalarını sürüdürüyor.

Olay

İddiaya göre, A.P. isimli şahıs, yanında bulunan 11 kişi ile 35 RK 011, 34 KG 0695 ve 35 GD 7032 plakalı araçlara binerek 1471 sokaktaki eğlence kulübünün bulunduğu yere geldi. A.P. belirlenemeyen bir nedenle 32 yaşındaki Serkan Başaran ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine, iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Olayda, C.C., U.E., Ş.G. ve Serkan Başaran yaralanırken, şüpheliler hızla olay yerinden uzaklaştı. Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşlar ise durumu 112 sağlık ve 155 polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılardan Serkan Başaran, Ş.G. ve U.E. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, C.C. ise Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan Ş.G., U.E. ve C.C.'nin sağlık durumunun iyi olduğu, Serkan Başaran'ın ise yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında, polis ekipleri hastanedeki şüphelilerin ifadesine başvurdu. Şüphelilerin ifadesine göre, Serkan Başaran'ın bir arkadaşı Alsancak'ta bulunan başka bir gece kulübünde kavga çıkardığını, daha sonra da mekanın önün tabanca ile ateş ederek kayıplara karıştığını, bu olay üzerine mekanın güvenliğine baktığı öne sürülen A.P.'nin Serkan Başaran'dan kavgayı çıkaran arkadaşını istediğini, arkadaşını vermezse olayı Serkan Başaran'ın yaptığını kabul edeceklerini ve bu yüzden tartışmanın çıktığını, söylediği öğrenildi. Olayda kurşun yağmuruna tutulan Serkan Başaran'ın vücudundan 14 mermi çıktığı iddia edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER