banner249

Hakimin öldüğü kazada flaş gelişme

İzmir’de, kamyonla otomobile çarpması sonucu hakim Ali Cırık’ın ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan tutuklu kamyon şoförünün yargılanmasına devam edildi. Adli Tıp'tan gelen raporda, sanık Azat Koçak’ın asli ve tam kusurlu olduğu, Ali Cırık’ın ise kusurunun bulunmadığı belirtildi.

Hakimin öldüğü kazada flaş gelişme
banner240

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Azat Koçak, sanık avukatı Kamil Burak Bozdemir, Cırık ailesinin avukatı Kadir Soner Kılınç katıldı. “Taksirle adam öldürmek ve yaralamak” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Azat Koçak, üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme başkanı, Adli Tıp raporunun mahkemeye ulaştığını, rapora göre Koçak’ın asli ve tam kusurlu olduğunu, Ali Cırık’ın ise kusurunun bulunmadığını söyledi. Cırık ailesinin avukatı Kılınç, sanık Koçak’ın bir önceki duruşmada verdiği ifade de aracın fren arızasını bildiğini, bunu patronuna söylediğini, patronunun talimatıyla yola devam etmesinden dolayı bilinçli taksir unsurlarının oluştuğunu söyledi. Avukat Kılınç, sanığın “Taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan değil, “Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan yargılanmasını talep etti. Duruşma savıcısı, sanığın tutukluk halinin devamına ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti. Sanık Koçak ise tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.

Geçtiğimiz 22 Nisan günü, Manisa-İzmir karayolunda Azat Koçak’n kullandığı 45 YA 0319 plakalı kamyon, Bornova ilçesinde seyir halinde giden Ali Cırık yönetimindeki 01 AC 672 plakalı otomobile çarparak metrelerce sürükledi. Kamyon ve sürüklediği otomobil, daha sonra şiddetli bir şekilde bariyerlere çarptı. Otomobil sürücüsü Cırık, kaza yerinde feci şekilde can verirken, eşi ve çocuğu da yaralandı. Cırık’ın yaralı eşi ve çocuğu ekiplerin müdahalesiyle araçtan çıkarılarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 8. Hukuk Dairesinde hakim olarak görev yaptığı öğrenilen Cırık’ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kamyon sürücüsü ise kaza sonrasında gözaltına alındı. Kamyon sürücüsü Azat Koçak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER