banner249

Zamana yenik düşmeyen sanat

Dünyanın en eski sanat dalları arasında yer alan kukla sanatı, İzmir Uluslararası Kukla Günleri’nde 8’inci kez boy gösterecek.

Zamana yenik düşmeyen sanat
banner240

Avrupa’nın lider kukla festivali olarak bilinen İzmir Uluslararası Kukla Günleri, bu yıl 20 ülkeden ünlü kukla sanatçılarını ağırlayacak. 6-23 Mart tarihleri arasında 8'incisi düzenlenecek İzmir Uluslararası Kukla Günleri bu yıl 20 ülkeden kukla sanatçılarını ağırlayacak. 


Festival direktörü Selçuk Dinçer 60 bin üzerinde kapalı salonda izleyici beklediklerini belirterek kukla sanatına ilişkin bilinmeyenleri anlattı. Dinçer, 8 yıl önce İzmir’de kukla sanatı çok az tanınırken özellikle son 6 yılda bugünkü hacmiyle değerlendirdiğimizde İzmirli'nin festivale sahip çıktığını belirterek şöyle konuştu: "Sevdi, ilgilendi, ilgilendikçe kukla sanatını öğrendi. Kukla sanatının dünyadaki geldiği noktayı gördü. Kukla sanatının dünyada ne işler yapabildiğini gördü. İzmir farklı sanat türleri ile tanışmayı sever. Sanat anlamında da farklılıkları ile karşılaşmayı sever. Festival üzerinden gerek İzmir’i gerek Türkiye’yi dünyaya tanıtmamızı da sağlıyor.” 

ZAMANA YENİK DÜŞMEDİ 
Kukla sanatının sinema ve televizyon sektöründe fazla yer almamasının olumlu bir gelişme olduğunu aktaran Dinçer, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Kuklanın büyüsü o kuklanın canlı izlenmesinde. O kukla ile bir nefes mesafesinde olmaktır. Kuklanın sinemaya ve televizyona yenik düşmemesinin nedeni budur. Kuklanın çok ayrı bir illüzyonu var.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER