banner249

Dünyanın gözü Beyaz Cennet’te!

Güney Ege Kalkınma Ajansı Aydın, Denizli ve Muğla illerini; 5-9 Mart tarihlerinde Berlin Turizm Fuarı’nda ve 7-9 Mart tarihlerinde Japonya’da “Ege Tanıtım Günleri”nde tanıtacak.

Dünyanın gözü Beyaz Cennet’te!
banner240

Ajans Berlin Turizm Fuarı’nda tahsis ettiği standlarında Bölgenin termal turizm potansiyelinin tanıtımını yaparken; 5-9 Mart tarihlerinde Tokyo’da gerçekleştirilecek “Ege Tanıtım Günleri”nde Güney Ege’yi kültürel ve turistik değerlerinden ticaret ve yatırım olanaklarına kadar geniş bir yelpazede Japonlara tanıtacak. 


Güney Ege Bölgesinin termal turizm potansiyelini uluslararası boyutta tanıtmak, Bölgedeki sektör temsilcilerini dünyadaki diğer sektör temsilcileriyle bir araya getirmek amacıyla; 5-9 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Berlin Turizm Fuarına, GEKA’nın koordinasyonunda sektör temsilcileri ile Ajans uzmanları katılıyor. 160 bin metrekarelik alanda 10 bin 86 firma ve 188 ülke standı, 110 bin ziyaretçisi ile 1966 yılından itibaren Avrupa’nın en eski ve en büyük turizm fuarı olan ITB Uluslararası Turizm Borsası’na katılan Güney Ege Kalkınma Ajansı, fuarın sağlık holünde tahsis ettiği 24 metrekarelik stand alanında hem bölgenin hem de termal turizm potansiyelinin tanıtımının yapılmasına olanak sağlayacak.

2013 yılında yürüttüğü Alternatif Turizm Mali Destek Programında termal turizme yönelik projelere de destek veren GEKA, Berlin Turizm Fuarı’nda Bölgedeki sektör temsilcilerine sağladığı stand alanıyla sektörü desteklemeye devam ediyor. Ajansın sağladığı stand alanında Güney Ege Bölgesi adına katılım sağlayan sektör temsilcileri; fuara diğer ülkelerden katılan turizm destinasyonları, tur operatörleri, seyahat acenteleri, oteller, tedarikçiler, hava yolları ile turizm profesyonelleri ile bir araya gelerek yeni iş bağlantıları kurmaya ve iş geliştirmeye yönelik girişimlerde bulunacaklar. 

Turizmdeki yeni trendler, kavramlar ve işbirlikleri olanakları hakkında bilgi edinmek isteyenler için oldukça uygun bir ortamın olacağı fuara katılan GEKA uzmanları ile sektör temsilcileri; organizasyon kapsamında gerçekleştirilecek turizm konferanslarına ve bildirimlerine de katılarak turizm sektörüne yönelik dünyadaki yeni kavramları yerinde takip edecekler. 7-9 Mart tarihleri arasında, Yunus Emre Enstitüsü Tokyo Merkezi’nin organizasyonuyla Japonya’da gerçekleştirilecek “Ege Bölgesi Tanıtım Günleri”ne de katılacak olan Ajans; beraberinde götürdüğü Bölgeye özgü yöresel el sanatları ve gıda ürünlerinin yanı sıra, konusunda uzman el sanatları ustaları ile Güney Ege kültürünün tanıtımını Japonya’da yapacak. 

2014 yılında kutlanacak olan Türk- Japon ilişkilerinin 90. yılı programının da ilk tanıtımının gerçekleştirileceği organizasyon,7 Mart tarihinde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek bir resepsiyonla başlayacak. 8-9 Mart tarihinde Disney Maihama Hotel’de devam edecek etkinlikler kapsamında Ege yemekleri de sunulacak. Güney Ege Bölgesi’nin kültürel ve turistik değerleri ile bölgenin ticaret ve yatırım olanaklarına yönelik sunumların gerçekleştirileceği organizasyonda; Yenipazar’dan 8 Köşeli Kasket, Bodrum Sandaleti, Söke Körüklü Çizme, Kızılcabölük Dokuması ve Bölgeye özgü iğne oyası gibi yöresel ürünler ustalarının canlı sunumlarıyla Japon katılımcılara sergilenecek. 

Katılımcılara Serinhisar Leblebisi, Muğla Balı, incir, zeytinyağı ve kestane şekerinin ikram edileceği organizasyonda aynı zamanda; Güney Ege Bölgesine özgü Buldan ve Muğla dokumaları, Milas Halısı, Yatağan Kılıcı, kemik tarak ve Terra Cota vb. yöresel ürünler de sergilenecek. Ayrıca Bölgenin turistik mekanlarına yönelik bir fotoğraf sergisi de gerçekleşirken katılımcılara Aydın, Denizli ve Muğla illerini anlatan broşürler dağıtılacak. 

Organizasyona katılacak GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve uzman ekip;Japonya’daki medya, iş dünyası, turizm sektörü temsilcileri, akademik çevre ve tüketicilerle bir araya gelerek Güney Ege Bölgesi’nin kültürel ve turistik değerleri ile bölgenin ticaret ve yatırım olanakları hakkında görüşme imkanı bulacaklar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER