banner249

Zabıtadan şafak baskını!

Yunusemre Belediyesi Zabıta ekipleri ilçedeki ekmek fırınlarına şafak baskın yaptı.

Zabıtadan şafak baskını!
banner240

Denetimlerde genel temizlik kurallarına uymayan fırınlara yasal yaptırımlar uygulandı. Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların sağlıklı koşullarda gıda tüketmesini sağlamak amacıyla sıkı denetimler yapıyor. Geçtiğimiz günlerde seyyar satılıcılara yönelik yapılan uygulama esnasında bıçaklı saldırıya uğrayan Yunusemre Belediyesi zabıta ekipleri vergisini düzenli olarak ödeyen esnaf teşkilatlarının takdirini toplamıştı. 


Ekipler bu kez fırınlara sabah baskını yaptı. Denetimlerde ortaya çıkan çarpık görüntüler bazı fırınların halkın sağlığını hiçe saydığını ortaya koydu. Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar öncülüğündeki ekipler Yunusemre ilçe sınırları içindeki fırınların büyük bölümünü sabah erken saatte denetledi. 

Fırınların hijyenik şartlara uyup uymadıklarını inceleyen ekipler, ekmek gramaj kontrolü de yaptı. Yapılan denetimlerde hijyen kurallarına uymayan, düşük gramaj ekmek üreten fırınlar uyarıldı, bazılarına ise para cezası uygulandı. 

Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, halkın sağlığını hiçe sayan işletmelere cezai işlem uyguladıklarını belirterek, “Yaptığımız denetimlerde temiz ve düzgün üretim yapan fırınların yanında maalesef sağlıksız üretim yapan fırınların da olduğunu gördük. Tüm yasal prosedürler uygulandı. Fırınların mühürlenmesine kadar varan denetimlerimiz sıkı bir şekilde sürecektir. Vatandaşlarımızın da gördükleri çarpıklıkları belediyemize ihbar etmesini rica ediyoruz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER