banner249

Yaban domuzu avcılarından çiftçilere uyarı

söke avcılık, atıcılık, ihtisas ve spor kulübü başkanı Çetin Özat, ekili alanlara zarar veren yaban domuzu ile mücadelenin bilinçli ve dikkatli yapılması gerektiği belirtildi.

Yaban domuzu avcılarından çiftçilere uyarı
banner240
Özat, yaptığı açıklamada, son yıllarda sayıları artan yaban domuzlarının, ekili alanlara önemli zararlar verdiğin hatırlattı. Yaban domuzuna karşı çiftçilerin zehir, elektrikli tel gibi önlemler almaya çalıştığı duyumları aldıklarını ifade eden Özat, bu tür önlemlerin diğer hayvanlar ve avcılara zarar verdiğini söyledi.
Özat şöyle konuştu:

"Çiftçilerimizin zararlarını asgariye indirmek maksadıyla, Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şubesi;nin kontrolünde sürek avları düzenliyoruz. Avcılar olarak, zehir ve elektrik kullanılmasını istemiyoruz. Çünkü elektrik ve zehir, tüm canlılara büyük zarar veriyor ve sonucu ölümlere kadar varabiliyor.

Doğada denge önemlidir. Zamanında tilki, sırtlan, çakal gibi hayvanlar derileri nedeniyle öldürüldü. Bu hayvanların nesilleri bitme noktasına gelince yaban domuzu popülasyonu arttı. Onun için zehir, elektrikli tel gibi konulardan uzak durulmasını istiyoruz."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER