banner249

Ve somut adım geliyor!

DETGİS, DENİB, Üniversite ve Sanayi işbirliği kapsamında ‘Somut Adımlar’ projesi başlatıyor.

Ve somut adım geliyor!
banner240

Proje kapsamında 26 Eylül Cuma günü Denizli İhracatçılar Birliği’nde, Süleyman Demirel Üniversitesi Tekstil Mühendisliği ve Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliğinden toplam 30 Akademisyenin katılacağı bir program gerçekleştirilecek. 


Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) uzun zamandır her platformda seslendirdiği ‘Üniversite ve Sanayi İşbirliği’ çağırısını somut adımlar atarak hayata geçiriyor. İlk projesiyle, katılımcılarının ‘’AR-GE, İnovasyon, Teknik Tekstiller, Ev Tekstili, Enerji Verimliliği ve Üretimde Verimlilik’’ gibi konularda her iki Üniversitenin Akademisyenleriyle birebir görüşme yapabileceği ve halihazırdaki ya da planladıkları projeler hakkında değerlendirmeler yapabileceği program bu alanda bir ilk olacak. 

Klasik Seminer ve toplantı anlayışının dışında, yatırımcıların ve proje üreten iş adamlarının planlarını Üniversite işbirliğiyle gerçeğe dönüştürebileceği ve Akademisyenlerinde yapmayı planladığı çalışmalarını Sanayicilerle paylaşabileceği Platform, ihtiyaçların gerçek bir projeye dönüşeceği ilk platform olacak. 

Konuyla ilgili olarak konuşan DETGİS Başkanı İsa Dal, “SDÜ ve PAÜ den toplam 30 Akademisyenin katılacağı program bu yoğunluğuyla Denizli de bir ilk olacak. Eğer bu somut adımlar gerçeğe dönüşürse aynı Projeyi, Ege Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve diğer büyük Üniversitelerle de ortak yapmayı planlıyoruz" dedi.

Sanayi, Yatırım, Üniversite ve Proje karesinin, bu tarz programlarla gerçekleşebileceğinin altını çizen Dal, "Program sadece DETGİS Üyelerine yönelik değil, İlimizde bu sektörde yer alan tüm işadamlarımızı davet ediyoruz’’ dedi. 

Programa katılım ve ikili görüşmeler randevusu için;[email protected] adresine mail atarak bilgi istenebilecek, ayrıca program hakkında www.detgis.org.tr adresinden de bilgi alınabilir. Program Akışı şu şekilde gerçekleşecek; 26.09.2014 Cuma, Denizli İhracatçılar Birliği, saat 14:00 – 14:30 Kayıt, 14:30 – 15:00 SDÜ ve PAÜ Tekstil Mühendisliği Bölüm ve Akademisyenlerinin Tanıtımı, 15:00 – 17:30 arası ‘’Randevulu’’ ikili görüşmeler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER