banner249

2015’te o hastane hizmete açılacak!

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar yapımı devam eden Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin inşaatını inceledi. Acar yeni binanın kapasitesiyle, fiziki koşullarıyla çok modern bir hastane olacağını söylerken, hastanede 2015 yılının başında hizmet verilmeye başlanacağının müjdesini verdi.

2015’te o hastane hizmete açılacak!
banner240

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Denizli’de artan nüfusla birlikte hasta kapasitesini karşılayamaması ve mevcut binanın yetersiz kalmasıyla birlikte 2013 yılında Denizli Devlet Hastanesi Yerleşkesi içerisinde 53 ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatına başlandı. 


Tek bloktan oluşan ve toplam 7 kat olacak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi 4138 m2 arsa üzerine kurulurken, hastanede 420 m2 açık otopark, 1150 m2 kapalı otoparkı bulunacak. Hizmet alanında Sterilizasyon Birimi, Protez Laboratuvar Bölümü, Hasta Hakları Birimi, Acil ve Nöbet Polikliniği, Engelli Polikliniği, Mahkum Odası ve Polikliniği, Periapikal ve Panoramik Röntgen Birimi, Beş Ünit kapasiteli Üç Çocuk Polikliniği, Evde Sağlık Birimi ve Ameliyathanesiyle birlikte yataklı kurum kapsamında bünyesinde iki yatak kapasitesi bulunacak.

Hastanenin tamamlanmasıyla birlikte Denizli modern bir diş hastanesine kavuşmuş olacak. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başkekimi Dr. Bekir Saygılı ile birlikte yapımı devam eden diş hastanesini yerinde inceledi. 

Tek tek katları gezerek, yetkililerden bilgi alan Osman Acar, yüzde 70’i tamamlanan hastanenin 2015 yılının başında hizmete açılacağını ifade ederek şöyle devam etti: “Mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz 65 hekim ile günde ortalama bin 500 hastaya hizmet vermektedir. Denizli nüfusundaki artış, mevcut hastanenin kapasitesinin yetersiz olması ve fiziki şartları doğrultusunda yeni yapılan hastane ile birlikte toplam 115 hekim ile günlük ortalama 4 bin hastaya hizmet vermeyi amaçlıyoruz” dedi. 

AMELİYATLAR DİŞ HASTANESİNDE YAPILABİLECEK
Yeni binada oluşturulacak ameliyathane ile hastaların ameliyat işlemlerinin rahatlıkla yapılabileceğini açıklayan Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar, yeni hastanenin fiziki koşullarına değindi. Acar, “Denizli Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı olarak 2013 yılında yapımına başlanan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz 1417 m2 alan üzerine kurulan,28 poliklinikten oluşan 53 ünitlik bir hastane olacak. Bakanlığımızla yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hastanemize yakın bir zamanda tıbbi cihaz alımı için 3 milyona yakın ödenek geldi. 

Biz de Genel Sekreterlik olarak hastanenin gerek alt yapısıyla, gerek tıbbi anlamında her türlü eksiğini gidermek için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Yaptığımız inceleme ile de proje üzerinde fonksiyon olarak kullanımda sıkıntı olabilecek alanları takip ettik. Gerekli düzenlemeleri yaptırıyoruz. Hastanemiz ameliyathanesiyle, mahkûm, engelliği ve çocuk poliklinikleriyle, sterilizasyon birimiyle gerçekten çok modern bir hastane olarak Denizli halkına hizmet sunacaktır” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER