banner249

Ve harekete geçtiler!

Pamukkale Belediyesi, 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Ve harekete geçtiler!
banner240

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, sağlıklı gelecek nesiller yetiştirmek için daha çocuk yaşlarda sağlıklı yaşam bilinci ve farkındalığı oluşturmak amacıyla hafta dolayısıyla anaokulu ve ilkokullarda 23 bin öğrenciye diş fırçası ve diş macunu dağıtımına başladıklarını açıkladı. 


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) anayasasının, 7 Nisan 1948'de yürürlüğe girmiş olması dolayısıyla her yıl 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası olarak kutlanıyor. Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü de hafta dolayısıyla önemli bir sağlık projesini hayata geçirdi. 

Sağlıklı gelecek nesiller yetiştirmek, sağlığın önemine vurgu yapmak amacıyla, daha çocuk yaşta bireylere sağlıklı yaşam bilinci ve farkındalığını aşılamak için harekete geçti. Pamukkale belediye başkanı Hüseyin Gürlesin, hafta dolayısıyla anaokulu ve ilkokullarda 23 bin öğrenciye diş fırçası ve diş macunu dağıtımına başladıklarını açıkladı. 

SAĞLIK OLMADAN HAYAT OLMAZ
Yaşamak, öğrenmek, iş yapabil­mek için sağlıklı olmak gerektiğine vurgu yapan Başkan Gürlesin, “Hasta olan kişi görevlerini tam olarak yapamaz. Bunun sonucu olarak da kendine, ailesine ve topluma yararlı olamaz. İnsanların sağlık kurallarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması için Birleşmiş Milletler Örgütü 7 - 13 Nisan tarihleri arasını sağlık haftası olarak kabul etti. 

Bu hafta her yıl Birleşmiş Milletler'e üye ülkelerde aynı zamanda değerlen­dirilir. Haftanın amacı, sağlık bilgisinin ve yardımının geniş halk kitlelerine ulaşmasıdır. Kanuni Sultan Süleyman'ın 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' dizeleriyle ifade ettiği gibi sağlık, hiçbir şeyle değeri ölçülemeyecek kadar önemli bir nimettir. 

Sağlık, ayrı ayrı her bir insan için önemli olduğu kadar, huzurlu ve mutlu bir toplum için son derece önemlidir. Zira, ancak ve ancak bireyleri sağlıklı olan toplumlar sağlıklı olabilir, gelişim gösterebilir. Bu sebeple Pamukkale Belediyesi olarak geleceğimiz olan çocuklarımızdan başlamak üzere sağlıklı yaşama bilinci ve farkındalığı aşılamak için önemli bir projemizi hayata geçirdik. 

İlçe sınırlarımızda bulunan 14 anaokulunda 2 bin 230 öğrencimize bu hafta içerisinde, 46 ilkokulumuzda eğitim öğretim gören 21 bin 342 öğrencimize ise hafta içinde ve yıl boyunca diş macunu ile diş fırçası dağıtacağız. Sağlıklı yaşama bilincini çocuklarımızın zihinlerine yerleştirdiğimizde, sağlıklı bir toplum olarak da daha güçlü olacağımız bir gerçektir. 

Toplumların gelişmişlik düzeyleri sadece ekonomileri ya da kişi başına düşen gelir oranları ile değil, eğitim ve sağlık ölçütleri de göz önünde tutularak değerlendirilmektedir . Bu nedenle bu projemizi çok önemsiyoruz. Ayrıca ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşmasında, küçük yaşlardan itibaren diş fırçalama alışkanlığının kazanılmasına bu etkinliğimizle büyük bir katkı sunacağız” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER