banner249

Üzüm kurutma sezonu başladı!

Sarıgöl ve çevresinde 2014 yılı çekirdeksiz sofralık sultaniye üzümlerinin hasadına başlandı. Üzüm üreticileri havaların sıcak olmasını fırsat bilerek kurutma çalışmalarına başladı.

Üzüm kurutma sezonu başladı!
banner240
Üzümlerini kuru olarak değerlendirmek isteyen üreticiler, sıcaklardan yararlanarak bir an önce kurutmak için üzüm sergilerini üzümlerle doldurmaya başladı. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, ’’2014 yılı üzüm hasadına başlandı. 

Bir yanda yaş olarak kesimlerine başlanan üzümlerimiz, bir yandan da kurutulmasına başladık. Havalar sıcak üzümleri kurutmak içi de böyle sıcaklara ihtiyaç var. Kaliteli kuru üzüm alabilmek için yağmurlardan önce kurutmakta yarar var. Üzüm sezonumuz yaş, şaraplık ve kurutmalık olarak ovamızda hasadına başlandı" dedi. 

Sarıgöl Ziraat odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl ve çevresinde 85 bin dekarlık alanda sultaniye üzüm yetişmekte olduğunu belirterek, ’’2014 yılında Sarıgöl ve çevresinden tahmini olarak 350 bin ton yaş üzüm rekoltesi beklemekteyiz. Bu üzümlerin yüzde 65’i yaş olarak tüketilmekte, geriye kalan yüzde 35’i de kurutmalık ve sumalık olarak değerlenmektedir" şeklinde konuştu. 

Yeni üzüm sezonunun ilçe üzüm üreticilerine hayırlı olmasını dileyen Ülgen, "Sezonumuz kasım sonuna kadar sürmekte. Bu nedenle üzüm üreticilerimizi tekrar uyarmakta yarar var. Peşin olarak yaş üzümlerini satsınlar veya çok güvendikleri kişi ve şirketlere satsınlar. Mağdur olmasınlar" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER