banner249

Umutsuzluğa kapılmayın

Başarılı öyküleriyle dolu bir geleceğiniz olsun istiyorsunuz ama odaklanma problemi yaşıyorsanız, umutsuzluğa kapılmayın. Theta Danışmanlık, odaklanma sorunu, sınav yada iş kaygısı yaşayanlara umut dolu bir gelecek sunuyor.

Umutsuzluğa kapılmayın
banner240

Avrupa’da 1960 yılından bu yana uygulanan ancak Türkiye’de adından yeni yeni söz ettiren bilimsel bir yöntemle Denizli halkına hizmet vermeye başlayan Theta Danışmanlık, hayatınızdaki umutsuzlukları yok etmek için sizi bekliyor.


Neurofeedback ve Biofeedback sistemleri ile yolunuzdaki engelleri tek tek kaldıran Theta Danışmanlık, kaygılarınızı alıp özgüveni yüksek bireyler halinize gelmenizi sağlıyor. Yüz Haber İmtiyaz Sahibi Erol Uçkan, Denizli’de bir süredir hizmet vermeye başlayan Theta Danışmanlık sorumlularından sosyolog Beyza Çakıcı ile okuyucularımız için özel bir görüşme yaptı. 

NEUROFEEDBACK NEDİR? 
Neurofeedback sistemi hakkına bilgi veren Beyza Çakıcı, “Neurofeedback görsel ve işitsel uyaranlar ve geri bildirim yardımıyla beyin dalgalarının düzenlenmesi yöntemidir. Amerika ve Avrupa’da 1960’dan bu yana uygulanmakta ve çok başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Kişinin bilinç durumunu belirleyen beyin dalgalarının geri bildirim yoluyla düzenlenmesine ve uyumlu hale getirilmesine yardımcı olan bilimsel bir yöntemdir. Kişi farkında olmadığı beden fonksiyonları hakkında bilgilendirilirse bunları kontrole debilir ve hatta değiştirebilir. Eğer kendi beyin dalgalarımızı görebilirsek, hangi dalganın ne zaman artıp ne zaman azaldığını öğrenirsek kendi beyin fonksiyonlarımızı da kontrol edebilirsiniz” dedi.

Neurofeedback sisteminin çocuk ve yetişkinlerde okul sınav başarısızlığı, dikkat eksikliği, hiperaktivite, davranış ve uyum problemleri, unutkanlık, depresyon, epilepsi gibi rahatsızlıkların öğrenme yöntemi ile kullanıldığını ifade eden Sosyolog Beyza Çakıcı, down sendromlu çocuklarda bile bu yöntemle başarılı sonuçlar alınabildiğini belirtti. 

BİOFEEDBACK NEDİR? 
Biofeedback sisteminin kişinin vücudunda istemsiz olarak ortaya çıkan bazı tepkileri kontrol etmek amacıyla uygulandığını dile getiren Çakıcı, bu sisteme nefes egzersizi de diyebiliriz. Bu uygulama ile vücut sıcaklığı, kan basıncı, solunum hızı, nefes miktarı ve kas gerginliği bir bilgisayar programı ve cihaz yardımı ile kontrol edilir. Normalde kişi bu süreçlere müdahale edemezken, biofeedback yardımıyla bunları kontrol edebilir hale gelir. Uygulanan protokoller, verilen yönergeler ve ekrana yansıyan görseller yardımıyla kişi solunum hızını, düzenini ve derinliğini ayarlamayı kısacası doğru nefes almayı öğrenir dedi.

Nefes egzersizi sisteminin çocuk ve yetişkinlerde sınav okul kaygısı, fobiler, düzensiz nefes ve kalp atışı, panik atak depresyon, uyku bozuklukları ve sporcularda performansı en üst seviyeye taşıma sorunlarının öğrenme yöntemi ile kullanıldığını dile getiren Beyza Çakıcı,"Kısacası her seçeneği deneyip de sonuç alamayarak umutsuzluğa kapıldığınız noktada çözüm Theta Danışmanlıktır" dedi. 

İNTİHARLARA SON NOKTA 
Öğrencilerin okulda başarısız olma endişesi, sınav heyecanı yada sınavlarda düşük not alma kaygılarından dolayı, yetişkinlerin ise iş hayatlarında yaşadıkları endişe, kaygı ve tereddütler nedeniyle psikolojik sorunlar yaşayıp depresyona girdiklerini ifade eden Sosyolog Beyza Çakıcı, bu durumlar hiç birimizin istemediği intihar olayları ile son buluyor. İnsanları intihar noktasına getiren bu durumlarla başa çıkabilecek çok güzel bir tedavi yöntemi ile Denizli halkına hizmet veriyoruz. Biz intiharlarla dolu bir gelecek istemiyoruz. Bizim isteğimiz başarılı, mutlu, huzurlu insanlarla dolu bir gelecek. Verdiğimiz hizmet ile intiharlara son noktayı koymak istiyoruz sözlerini dile getirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER