banner249

Güney Şelalesi turizm sezonuna hazırlanıyor

Geçen yıl meydana gelen heyelan ile tarihi dokusu zarar gören ve yönü değiştirilerek başka bir noktadan suyunun akıtılması ile yeni bir görünüm kazanan Güney Şelalesi yapılan peyzaj düzenlemeleri ve sosyal alanlar ile tekrar turizme kazandırılıyor.

Güney Şelalesi turizm sezonuna hazırlanıyor
banner240

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Güney ilçesine gitti. İncelemede, Güney Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy ve DSİ 212. Şube Müdürü Muhittin Püskül ile bölgeye yapılacak işletmelerin sahipleri hazır bulundu. 


Bölgede incelemelerde bulunan Vali Abdülkadir Demir, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bölgeye yapılacak her düzenlemenin doğaya uygun olarak tasarlanması talimatını veren Vali Demir, "Geçen yıl yaşanan doğa olayı ile Güney Şelalesi zarar görmüştü. Kurumlarımızla yapılan koordineli çalışmalar sonucu doğa harikası şelalemizi tekrar kazandık. Şu an yapılan çalışmaların tamamlanması ile birlikte şelalemizi bu turizm sezonunda halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz" dedi. 

Bölgenin şelale, piknik alanı ve baraj manzarası ile Türkiye’de bir eşinin daha bulunmadığını, bu nedenle çalışmaların bu yönde daha itinalı yapılması konusunda görevlileri uyaran Vali Demir, tespit ettiği eksikliklerin en kısa sürede tamamlanması talimatını verdi. 

Güney Şelalesi’ne piknik alanına bin 300 metrekare ve yürüme yoluna ise bin 700 metrekarelik kayrak taşı döşenirken, şelaleyi aydınlatan iki adet projektör ve gece aydınlatma sistemleri ile bölgeye uygun ahşap yapı ile restoran ve kafeterya yapılacağı belirtildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER