banner249

Türkiye için dünyayla yarışıyoruz

Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, “Türkiye’yi temsil eden öğrencilerin yarısının okullarımızdan çıkması Denizli için Türkiye, Türkiye için Dünya ile yarışıyoruz diyebilmemize zemin hazırlamıştır” dedi.

Türkiye için dünyayla yarışıyoruz
banner240

Özel Servergazi Eğitim Kurumları bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen EGMA Avrupa Kız Matematik Olimpiyatlarında Denizli ve Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Ulusal ve Uluslar arası başarıları gelenek haline getiren Özel Servergazi Eğitim Kurumları, büyük bir başarının daha altına imza attı. 


Konuyla ilgili olarak Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, EGMA Avrupa Kız Matematik Olimpiyatlarında gümüş madalya kazanan Feyza Duman Gümüş’ü tebrik etti.

Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, toplantıda yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Özel Servergazi Eğitim Kurumları, yılların deneyimi ve birikimi, kalıcı ve geleceğe dönük başarı sistemiyle daima ileriyi hedeflemektedir. Özel Servergazi Eğitim Kurumları, TÜBİTAK, Enerji Bakanlığı, BUSEF, İNEPO, matematik, fizik, biyoloji, yabancı dil dallarındaki olimpiyatlar ve benzeri yarışmalarda, şampiyonlukları ve dereceleriyle gurur tablomuzu oluşturmaktadırlar. 

Özel Servergazi Eğitim Kurumları, Kurulduğu yıldan bugüne kadar, ortaya koyduğu titiz eğitim anlayışıyla başarıdan başarıya koşmaktadır… Özel Servergazi Eğitim Kurumları, Hayatın her alanında, teknolojinin son örneklerini kullanarak öğrencilerini geleceğe hazırlamaktadır. Her geçen yıl her dalda başarı zincirine bir halka daha eklemektedir… Özel Servergazi Eğitim Kurumları, Deneyimli eğitim kadrosu, modern fiziki yapısı, eğitimdeki farklı kalitesiyle, Başarının anahtarlarını sunmaktadır Özel Servergazi Eğitim Kurumları, tüm bu olanaklarıyla başarının adresi, eğitim ve öğretimin lider kurumu olmuştur. 

Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, "Her sene gerek üniversite sınavlarında gerekse ulusal ve uluslararası proje ve olimpiyat yarışmalarıyla sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde çeşitli dereceler alıyoruz. Denizli’nin adını duyurmak ve başarısını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gayretimiz ve başarılarımız, bundan sonraki yıllarda da devam edecektir. Servergazi Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimiz için elimizden gelen her şeyi bu zamana kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu büyük başarıyı bizlere armağan eden öğrencilerimize, onu yetiştiren öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.Tüm öğrencilerimizi kutluyorum ve bundan sonraki hayatlarında başarılarının devam etmesini diliyorum." 

İŞTE SERVERGAZİ’NİN BAŞARILARI 
Servergazi Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerin girdikleri yarışmalarda elde ettikleri başarıları da sıralayan, Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, “Başarıyı gelenek haline getiren Servergazi Eğitim Kurumları bu sene sosyal, sportif ve kültürel, akademik ve bilimsel alanlarda yine göz kamaştıran sonuçlar elde etti. Her yıl Üniversite sınavlarında derece çıkaran ,Olimpiyat çalışmalarında önemli dereceler alan, sosyal , sportif ve kültürel alanlarda Denizli’nin haklı gururu olan okulumuz, bu seneki başarılarıyla göz kamaştırmaya devam ediyor.Okullarımızın sosyal , sportif ve kültürel alanda bu sene elde ettiği sonuçlara göz gezdirdiğimizde başarı tablosu ortaya çıkmaktadır” dedi. 

Yalçın, başarılarının bir kısmını şu şekilde sıraladı; 
-Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi;Liseler arası basketbol Denizli 1.liği 
- Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi; Atletizm Denizli 3.lüğü 
- Özel Servergazi İlkokulu ve Ortaokulu;Grekoromen güreş takımı Denizli il 1.liği 
- Özel Servergazi İlkokulu ve Ortaokulu;Atletizm 100 metre Denizli il 1.liği 
- Özel Servergazi Sabiha Süt İlkokulu ve Ortaokulu;Yıldızlar satranç Denizli il 1.liği(Ozan Kaymak) 
- Özel Servergazi Sabiha Süt İlkokulu ve Ortaokulu;Minikler Türkiye Milli Takımı(Yiğit Sarp Çallıoğlu) 
-Özel Servergazi Sabiha Süt İlkokulu ve Ortaokulu;Jimnastik Denizli il 1.liği(İrem Kaçamaz) -Özel Servergazi Sabiha Süt İlkokulu ve Ortaokulu;Atletizm küçük erkekler yüksek atlama il 1.si,2.si,3.sü 

-Özel Servergazi Sabiha Süt İlkokulu ve Ortaokulu;Atatürk ve resim konulu resim yarışmasında Denizli il 1.liği(Beyza Tücan) -Özel Servergazi Sabiha Süt İlkokulu ve Ortaokulu;Hayalimdeki tatil konulu ulusal resim yarışmasında Türkiye 4.sü(Dilara Aslışen)
 -Özel Servergazi Sabiha Süt İlkokulu ve Ortaokulu;200 Metre serbest yüzmede il 2.liği ve 3.lüğü
 -Özel Servergazi Sabiha Süt İlkokulu ve Ortaokulu;Masa tenisi takımı il 3.sü
 -Özel Servergazi Sabiha Süt İlkokulu ve Ortaokulu;Ankara Samanyolu Ulusal Matematik Olimpiyatlarında altın madalya(Ozan Kaymak) Akademik alanda Özel Servergazi Eğitim Kurumları’nın sadece bu seneki başarılarına baktığımızda bir okul için ne kadar güzel ve başarılı sonuçlar elde edildiğini görüyoruz. 

-Özel Servergazi İlkokulu ve Ortaokulu;8. Sınıflar 1. TEOG sınavına giren 125 öğrencinin ortalaması 86.6 nettir. Özelserver gazi günay fen lisesi denizli liseler arası münazara il birinciliği Özelservergazi günay Anadolu lisesi şiir yazma yarışması il birinciliği özel servergazi günay Anadolu lisesi masa tenisi turnuvalarında denizli il üçüncüsü 
-Özel Servergazi İlkokulu ve Ortaokulu; 8. Sınıflar 1. TEOG sınavına giren Başak Önder 120 soruda 120 doğru cevapla Denizli ve Türkiye 1.liğine aday öğrenci olmuştur. 
-Özel Servergazi Sabiha Süt İlkokulu ve Ortaokulu;8. Sınıflar 1. TEOG sınavına giren 105 öğrencinin ortalaması 85 nettir.
 -Özel Servergazi Ortaokulunun 8. Sınıflar 1. TEOG puanı 591,Özel Servergazi Sabiha Süt Ortaokulunun 8. Sınıflar 1. TEOG puanı 590dır.Denizli 8. Sınıflar 1. TEOG ortalaması 417 puandır.

Servergazi Okulları 173 ve 174 puan fark atarak Özel okulculuğun,birebir ilginin,ekstra çalışmalar ve gayretlerin farkını puan olarak yansıtmıştır.Bu sonuç Özel okulculuğun yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi gerektiğini net bir şekilde ortaya koymuştur. Kitlesel başarının yanında Denizli derecelerini de toplayan okulumuz 2014 YGS’de tüm alanlarda Denizli 1.si, Türkiye 21.liğini elde ederek 2014 YGS sonuçlarında büyük bir başarı yakalamıştır. İlk 1000’de 8 öğrenci ve 30 derece ile yine büyük bir başarı yakalamıştır. 

Bu sene 45.’si düzenlenen Tübitak Proje Yarışmaları’na Denizli’den 13 projesi davet edilen Servergazi Liseleri bölge finallerinde 5 ödül ile dönmüş ve 3 projesi de Türkiye finallerine davet edilerek kırılması güç bir rekora imza atmıştır. Olimpiyat çalışmalarındaki başarısıyla Türkiye’nin sayılı okullarından biri olan Servergazi Eğitim Kurumları 19.su düzenlenen ulusal Tübitak Bilim Olimpiyatlarında 4 gümüş 2 bronz madalya alarak Türkiye geneli İstanbul, İzmir ve Ankara’dan sonra en fazla madalya alan 4. Okul olma başarısını Denizli’ye yaşatmanın haklı gururunu yaşamıştır. 

Bugünkü basın toplantımızın esas amaçlarından biride 28 ülkeden 110 öğrencinin katılımıyla Antalya’da gerçekleştirilen 3. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı sona erdi. Türkiye'yi temsil eden Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Feyza Duman gümüş madalya alarak Avrupa 2.si olmuştur. Türkiye’yi temsil eden ve Ankara’dan katılan öğrencilerden, diğerleri ise 2 bronz madalya kazandı. 

GURURLUYUZ 
Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, “Kız öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini arttırmak amacıyla ilk kez 2012 yılında İngiltere’de düzenlenen Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatında milli takımın 4 öğrencisinden 2’si Özel Servergazi öğrencisiydi ve 2012de Türkiye’ye bronz madalyayı Gülşah Onurla getirmiştik.2012’de 8.sınıf öğrencisi olan ve milli takıma seçilerek büyük bir başarı örneği sergileyen Feyza Duman bu sene başarı çıtasını bir basamak daha yukarı çıkarıp Türkiye'ye gümüş madalya kazandırmanın haklı gururunu yaşamış ve yaşatmıştır. 

Denizli Servergazi Eğitim Kurumları olarak Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı A takımının 4 öğrencisinden 3’ünü B takımının ise 4 öğrencisinden 1’ini oluşturarak Türkiye’yi temsil eden öğrencilerin yarısının Servergaziden çıkması Denizli için Türkiye, Türkiye için Dünya ile yarışıyoruz diyebilmemize zemin hazırlamıştır. Türkiye takımından Feyza Duman gümüş, Melike Ayşegül Kara ve Zehra Erdem ise bronz madalya kazandı. Kapanış töreni sonrasında Matematik Olimpiyat Komitesi Başkanı Doç. Dr. Azer Kerimov tarafından 2015 yılında olimpiyata ev sahipliği yapacak olan Belarus temsilcisi Igor Voronovich’a olimpiyat bayrağı takdim edildi” dedi. 

KIZ ÖĞRENCİLERİN OLİMPİYATLARA KATILIM ORANI DÜŞÜK 
Yarışma kurucusu ve Danışma Kurulu Üyesi Geoff Smith, Uluslararası Matematik Olimpiyatı’na katılmayı başaran öğrencilerin sadece yüzde 10’unun kız öğrencilerden oluştuğunu belirtti. Smith, bu nedenle kız öğrencilerin matematiğe olan ilgisini canlı tutmak için Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nın önemli bir adım olduğunu vurguladı. 

TÜRKİYE’NİN EV SAHİBİ OLMASI İLGİYİ ARTIRDI 
Geçen yıl 22 ülkenin katıldığı olimpiyatlara bu yıl Türkiye’nin ev sahipliği yapması, dünyanın çeşitli coğrafyalarından misafir ülkelerin yarışmaya ilgisini arttırdı. 22 Avrupa ülkesinin yanı sıra Endonezya, İran, Japonya, Meksika, Suudi Arabistan ve A.B.D. yarışmaya misafir ülke statüsünde katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER