banner249

Denizli’den Nizip’e yardım eli uzandı

Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şubesi tarafından Suriyeli mültecilere insani yardım malzemesi gönderildi.

Denizli’den Nizip’e yardım eli uzandı
banner240

Kimse Yok Mu, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD)'ın başlattığı 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası için 23 tır insani yardım malzemesi Kimse Yok Mu Gönüllülerinin katılımı ile Suriyeli mültecilere ve sınırdaki çadır kentte yaşayan Suriyelilere teslim edildi. 


Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şube Başkanı Fahrettin Aytuğ, “Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye özellikle Kilis, Hatay, Nizip ve İstanbul'a sığınan mülteciler yoksulluk, barınma, açlık gibi sıkıntılarla mücadele ediyor. 

Türkiye'ye sığındıkları ilk günden beri farklı projelerle Suriyeli mültecilere yardım eden Kimse Yok Mu son olarak Nizip'e 23tırlık insani yardım malzemesi gönderdi. Suriye'de Mart 2011'de başlayan ve yaklaşık üç yıldır devam eden iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan 1 milyon civarında mültecinin büyük bir çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu tahmin ediliyor. Zor koşullarda yaşayan Suriyeli mültecilere destek vermek isteyen Kimse Yok Mu, savaş mağduru Suriyelilere umut olacak, 23 tır insani yardım malzemesini ulaştıracak. 

200 ton un, 30 ton makarna, 43 ton süt, 3 bin çocuk bezi, 3 bin çocuk maması, 2 bin hijyen paketinden oluşan 23 tır yardım malzemesi başta çocuk ve kadınlar olmak üzere ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek. Hatay, Hatay-Yayladağı, Hatay-Reyhanlı, Gaziantep, Gaziantep-Nizip, Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye ve Malatya başta olmak üzere yaklaşık 60 milyon lira değerindeki 330'inci tırını ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere ulaştırmış olacak. 

Denizli Şube’de, bu konvoya içinde 12 ton süt ve 11 ton gıda, giyim, çocuk ve kadın temizlik malzemelerinden oluşan bir tırla destek oldu.Bu tırla beraber Denizli Şubeden gönderilen tır sayısı üçe çıktı.İlki şubat aynıda gönderilen 23 tonluk süt tırının ardından gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan 26.500 tonluk ikinci yardım tırı da Suriyeli Mültecilerin yaralarına merhem olması için gönderilmişti. 

Ayrıca Denizli şube olarak,Denizli’ye sığınan savaş mağduru Suriyelilerden Derneğe müracaat edenlere de gıda,giysi,ev eşyası ve nakit konusunda da destek olunmaya devam ediliyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER