banner249

Türkiye’de en çok intihar eden şehir için komisyon araştırma yapacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Türkiye’de en çok intihar vakasının gerçekleştiği il olan Uşak’ta, bir araştırma komisyonu kuracağız" dedi.

Türkiye’de en çok intihar eden şehir için komisyon araştırma yapacak
banner240

Şahin, bir takım incelemeler ve ziyarette bulunmak üzere Uşak’a geldi. Uşak Üniversitesi Sosyal Tesislerde Uşak protokolü tarafından karşılanan Bakan Şahin, öğle yemeğinin ardından Rektörlük binasına geçti. Rektörlük makamında Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sait Çelik, Bakan Fatma Şahin’e üniversite ile ilgili bilgi verdi. Bakan Şahin, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 


KIRSAL KESİMDEKİ KADINLARIN KORUNMASI
Bakan Şahin, kırsal kesimlerde yaşayan ve devlet koruması talep eden kadınlarımıza yönelik güvenlik önlemlerinin jandarma ile yeni yapılan proje sayesinde genişletileceğini belirterek "Bu kapsamda jandarma personeline Bakanlığımızca geniş çaplı eğitim verilerek, kırsallardaki koruma ve güvenlik önlemleri şehir merkezinden farksız bir şekilde üst düzeye çıkarılarak kadınlarımızın koruması artırılacak” dedi. 

Uşak’taki intihar vakalarına da değinen Şahin; şunları söyledi: “Türkiye’de en çok intihar vakasının gerçekleştiği il olan Uşak’ta bir araştırma komisyonu kuracağız. Gerekirse dış üniversitelerden destek alarak bu konuya ciddi bir şekilde eğilim göstereceğiz.” 

UŞAK HALKINA MÜJDE
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye’ye model olacak huzur evinin ilk projesinin Uşak’a yapılacağı müjdesini vererek alışılagelmişin dışında bir huzur evi olacağını belirtti. Bu huzur evinde villa bölümleri ve alzheimer hastaları için özel bakım bölümleri olacağını söyleyen Şahin, ayrıca diğer yaşlılarımıza da teknolojinin ve çağın getirdiği her türlü imkanın sunulacağını söyledi. 

Projenin ihalesinin önümüzdeki ay yapılıp inşaata hemen başlanılacağını belirten Şahin, “Projenin arkasında Bakanlığımızın her türlü desteği sonuna kadar sağlanacak” diye konuştu. Rektörlük ziyareti sona eren Şahin’e, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sait Çelik, Uşak kilimi, Uşak battaniyesi ve bir plaket takdim etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER