banner249

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler

Afyonkarahisar’da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan özel halk otobüsü firması yolcuları için sağladığı ısıtmalı, internetli, cep telefonu şarj sistemli duraklarında şimdi de ücretsiz çay ve kahve ikramına başladı.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler
banner240

Kentte ‘Konforlu Durak’ sistemini devreye geçiren Afyonkarahisar Belediyesi Özel Halk Otobüsü firması yolcularına hizmette sınır tanımamaya başladı. Her biri 20 TL’ye mal olacak ve kentte 20 noktada hizmet verecek olan durakların ilkini Anıtpark önüne kuran firma, yurt genelinde şehir içi yolcu taşımacılığına farklı bir vizyon getirmeye hazırlanıyor. 


Elektrikli ısıtıcılar ile ısıtılan, ücretsiz interneti ve cep telefonu şarj imkanı sağlanan duraklarda, şimdi de yolculara ücretsiz çay ve kahve ikramına başlandı. Duraklar ve yolculara yapılan ikramlarla ilgili bir açıklama yapan Afyonkarahisar Belediyesi Özel Halk Otobüsleri firması ortaklarından Galip Şanlı, Afyonkarahisar’da birlikte yurt genelinde şehir içi yolcu taşımacılığında bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. 

“TÜRKİYE’DE İLK DEFA KONFORLU DURAKLARI BİZ YAPTIK” 
Şanlı, kentin soğuk bir iklime sahip olduğunu ve yolcuların otobüs beklerken üşümemeleri için ısıtıcılı durak yaptıklarını ve yolculara çay kahve ikramı başlattıklarından bahseden Şanlı, “Bu hizmetlerimizden hiçbir ücret talep etmiyoruz. İklim şartlarına uygun duraklar yaptık. Yolcularımızın taşımacılıkta bizleri de tercih etmelerinden dolayı belirli gün ve hafta sonlarında çay, kahve ikramı yapacağız. Afyonkarahisar Belediyesi de bu hizmete destek veriyor. 

Duraklarımızda yaklaşık 1 ay sonra gelecek bir sistemle de hangi otobüs nerede, ne zaman gelecek bunu görebilecek. Bu duraklarımız özellikle yolcu yoğunluğunun fazla olduğu hastane ve üniversite gibi bölgelerde olacak. Duraklarımızda ücretsiz internet ve cep telefonu şarjı da olacak. Günlük yaklaşık standart 5 bin kişilik çay ve kahve dağıtmayı planlıyoruz. Türkiye’de ilk defa konforlu durakları biz yaptık, inşallah vatandaşlar Afyonkarahisar’da üşümeden otobüsleri bekleyecek” dedi. 

Öte yandan ücretsiz çay ve kahve ikramının başladığını gören yolcular bundan çok memnun olduklarını dile getirerek, çay dağıtım noktasından uzun kuyruklar oluşturdular.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER