banner249

Türk şekeri tehdit altında

Şeker İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Karamoçu, son günlerde Türkiye’de uluslararası şeker kartelleri tarafından,Türk şekeri konusunda yapılan karalama kampanyalarının artarak devam ettiğini kaydederek, “Görülen o ki Türk şeker sektörü dört bir taraftan işgal edilerek imha edilmek istenmektedir” dedi.

Türk şekeri tehdit altında
banner240
Afyon Şeker Fabrikası Şeker İş Sendikası Temsilciliğinde bir basın toplantısı düzenleyen Karamoçu, son günlerde Türk şekeri ile ilgili bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Başkan Karamoçu, bu haberlerin amacının şeker sektörünü yıpratmak olduğunu söyledi. 

Türkiye şeker fabrikalarının yüksek maliyet ve tam kapasite çalışamamaktan ötürü zarar eden bir kurum olduğu iddialarının kesinlikle asılsız olduğunu öne süren Karamoçu, “Haberlerin amacı Türk şeker sektörünü baltalamak olan bu tür gerçek dışı ve yönlendirici haberler, şeker fabrikalarının 7 gün 24 saat çalıştığı bir kampanya döneminde, kamuoyunu ve siyasi çevreleri yanlış bilgilendirmektir. 

Ülkemizde pancardan elde edilen şeker üretimi ve sanayisini yok etmeye yönelik küresel şeker kartelleri tarafından öteden beri sürdürülen karalama çalışmalarının bir örneği olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tür girişimler çileli Türk pancar üreticisi, işçisi ve sektörden ekmek yiyen milyonlarca insana ihanetle eşdeğerdir. 

Ülkemizde pancar sektörünün, milli çıkarlarımıza ters düşen uluslararası dayatmalarla çok uluslu şirketlerin oluşturdukları tekeller aracılığıyla çökertilmeye çalışıldığı artık gün gibi ortadadır. Türkiye'nin dünyanın 10. büyük ekonomisi olma yolunca gayret gösterdiği bir donemde Türk şeker sektörü, tarladaki üreticisinden işçisine, ihracatçıdan taşıyıcısı ve besicisine kadar birçok, sektörü desteklerken, ülkemizin gelişmesinden ve kalkınmasından rahatsızlık duyan ve yattığı yerden kasasını doldurma hevesindeki bazı çevreler şeker sektörünü önemsiz ve etkisiz göstermek istemektedirler” ifadelerini kullandı. 

“GERÇEKLER KARATILAMAYACAK”
Açıklamalarında, Başbakanlığa bağlı Özelleştirme İdaresi’ne de yüklenen Başkan Karamoçu, kurumun üretimden çok satışla ilgilenen ve şeker sektöründeki gelişmelerden bihaber olduğunu iddia etti. Başkan Karamoçu, açıklamalarına şöyle devam etti: “Özelleştirme İdaresi ise küresel lobilerle omuz omuza vererek ekmeğini yediği topluma sırt çevirmiştir. 

Türk Şeker yıllardan bu yana Özelleştirme İdaresi’nin kötü yönetiminin bir sonucu olarak hak ettiği konuma bir türlü ulaşamadığı gibi şirket ve çalışanları da sürekli olarak demoralize edilmek istenmektedir. İllüzyonist olmaya gerek yoktur. Amacı üretmek değil bir an önce ve ne pahasına olursa olsun satmak olan bir kurum yönetiminde Türk Şeker'in başarıya ulaşma şansı yoktur. 

Şeker sektöründe, ne yazık ki bilenlerin üzülerek seyretmek zorunda bırakıldığı, oyun içinde oyun sergilenmektedir. Bir taraftan ülkemiz ekonomisine 3 milyar dolar katma değer sağlayan, binlerce hanenin ekmek kapısı olan, nakliye sektöründe 25 milyon ten iş hacmi oluşturan, besicisinden kozmetik sektörüne, yakıt sektörüne kadar sınırsız imkanlar getiren, her şeyden önemlisi gıda güvencesi, gelir sürekliliği ile stratejik bir sektör olan pancar sektörü, diğer yanda ise birkaç küresel şirketin ring kenarındaki bir koltuktan yönettiği NBŞ sektörü 21. yüzyılın yıldız ülkesi olmaya aday Türkiye, potansiyelini yanlış tercihlerle yok etmemelidir. Şeker-İş Sendikası var oldukça gerçekler karartılamayacak.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER