banner249

Yeniden güven tazeledi!

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) 7. olağan genel kurulu ve başkanlık seçimi gerçekleştirdi.

Yeniden güven tazeledi!
banner240

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) 7. olağan genel kurulu ve başkanlık seçimi gerçekleştirdi. İnci Class Hotel’ de geçekleştirilen genel kurulda 2 dönemdir başkanlık görevini yürüten İsa Dal, tek liste ile yeniden başkanlık görevine aday oldu. 70 üyeden genel kurula katılan 45 üyenin tamamını alan İsa Dal, 3. dönem DETGİS Başkanlığına seçildi. 


Genel kurul toplantısında DETGİS kurucu üyesi Mustafa Kaynak ve 2. Dönem Başkanı Kazım Arslan’a onur plaketi verildi. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan İsa Dal, 2012- 2014 yılları arasında üye ziyaretlerinden Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu kapsamında yer alan aktivitelerine kadar toplam 102 faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi. 

DETGİS fahri ve kurucu üyelerinde hazır bulunduğu genel kurulda İsa Dal, “Denizli de etkin kurumlara yapılan ziyaretler ve ortaklaşa yürütülen projeler sonucunda, sektörün sorunlarına çözüm arayan derneğimiz, Teknokent Ar-Ge günleri ve PAÜ Liderlik Zirvesi ve DENİF gibi programlara da katılarak il genelinde aktif bir sivil toplum kuruluşu konumuna yükselmiştir. Tekstil tarihinde bir ilki gerçekleştiren derneğimiz, 6 Mart tarihini Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Günü ilan ederek, tekstilin tarihi başkenti Denizli’ye ve misyonuna yakışır bir görevi başarı ile yürütüyor. Bu yıl ikincisini kutladığımız gün için, ilerleyen yıllarda bir festival olarak dünyanın çeşitli ülkelerinden davet edilecek alım heyetleriyle tanıtımın da ötesine geçilerek ticari temaslar kurulmasını hedefliyoruz” dedi. 

MOTİVASYON ZİYARETLERİ YAPIYORUZ 
Tekstil sektörünün geleceğinin yapı taşları olan öğrencilerin motivasyonlarını arttırmak için dernek olarak okulların tekstil ve konfeksiyon bölümlerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten İsa Dal, “DETGİS olarak gelecek adına yatırımlar yaparken, en önemli faktör olan ‘İnsan’ kaynağını çözümünü sürecin en başına koyuyoruz. Konu ile ilgili olarak milli eğitim müdürlüğü ile protokollerde imzaladık. Yurt dışı fuarlara katılarak üyelerin hedeflediği yolda ilerlemelerini gözlemliyor ve bu doğrultuda yeni pazar arayışına çıkıyoruz. 

Dernek olarak yoğun bir dönem geçirdiklerini, ancak yaptıklarımızı henüz hayal ettiğimiz hedefe ulaşmadığını görüyoruz. Yeni dönemde hedefe daha net adımlarla ilerleyeceğiz. İl genelinde tekstil sektörüyle ve yan dalları ile iştigal olan bütün iş adamlarına kapılarımız açık” diye konuştu. Yeni yönetim kurulu arasında görev dağılımı önümüzdeki günlerde yapılacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER