banner249

Tarlada fare krizi!

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Denizli’de bulunduğu süre içerisinde, ilçeleri, köyleri ziyaret eden Karaca, incelemelerde bulundu, sıkıntıları yerinde gözlemledi, vatandaşların talep ve şikayetleri hakkında bilgi aldı.

Tarlada fare krizi!
banner240
Fare popülasyonunun artması nedeniyle tarlaları fare istilasına uğrayan Acıpayam’lı çiftçiler, yaşadıkları sorunun “afet” kapsamında değerlendirilmesi gerektiği ve devletin kendilerini desteklemesi taleplerini TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’ya iletti. 

Çardak, Bozkurt, Çal ve Çivril’den üreticiler de benzer sorunu yaşadıklarını aktardı. Biçer Karaca, uzmanlardan bilgi aldı, yetkililerle görüştü, sorunun çözümü için Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’den talepte bulundu. Acıpayam ilçesinde tarlaları gezen, çiftçilerle birebir görüşen Milletvekili Biçer Karaca, “Tarlalar delik deşik olmuş. Fare istilası nedeniyle çiftçimiz mağdur. 

Çiftçilerin zehirli buğdayı beslenme bölgelerine koymasının yeterli bir çözüm olmadığı ortada… Çiftimiz kapan kuruyor, fareler sopalarla öldürülmeye, ürünler kurtarılmaya çalışılıyor ancak çabalar yetersiz kalıyor. Zararın giderilmesi için, Acıpayam’lı üreticiler, sorunun afet olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor. 

Sadece Acıpayam’da değil Çardak, Bozkurt, Çal ve Çivril’de de ürünler fareler yüzünden hasar görmüş durumda… Fare ölüleri nedeniyle, ekolojik denge bozulmuştur. Salgın durumunun yaşanmaması için acilen önlem alınması da önem taşımaktadır” dedi. 

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret eden CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Acıpayam ve fare salgınından zarar gören diğer ilçelerdeki üreticilerin sıkıntılarını, durumun vehametini ve üreticilerle yaptığı görüşmeleri Vali Şükrü Kocatepe’ye aktardı. 

Karaca, ziyaretinde “Çiftçilerimizin kendi yöntemleriyle mücadelesinin yetersiz kaldığını, topyekün mücadelenin şart olduğunu, kapsamlı araştırmanın ivedilikle yapılıp en geç bir hafta içinde müdahale edilmesi gerektiğini, fare salgınından zarar gören ilçelerin afet bölgesi kapsamına alınmasının vatandaşlarımız tarafından talep edildiğini ve hemşehrilerimizin daha büyük sorunlarla karşılaşmaması için önerilerimi sayın Valimize aktardım. 

Sayın Valimiz, konuyla ilgilendi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü’nü arayarak Çarşamba günü, İl Sağlık Müdürü, zarar gören ilçelerin kaymakamları, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri ile bir toplantı yapacaklarını belirtti; araştırma ve çözüm için gerekenin yapılacağı sözünü verdi” dedi. 

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Çiftçilerimizi sorunlarıyla başbaşa bırakamayız. Fare popülasyonunun azalmasını bekleyemeyiz. Topyekün bir mücadele ve ivedilikle alınması gereken önlemler hususunda Valilik koordinasyonunda yapılacak toplantı ve ilçelerde gerçekleşecek yerinde incelemelerin çözüm olmasını umuyorum. Çiftçimizin, köylümüzün, alnının teriyle ekmeğini kazanan vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların giderilmesi hususunda elimden geleni yapacağım. Konunun takipçisi olacağım.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER